Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Technolyt start met distributie van Teko-sokken

Technolyt start met distributie van Teko-sokkenTeko sokken... Wat? Ja inderdaad, een nieuw sokkenmerk dat sinds kort verkrijgbaar is in Nederland. Wat maakt deze sok nou zo anders dan alle andere sokken op de markt? Simpel, dit zijn de beste sokken VOOR de planeet! Niet alleen door gebruik te maken van duurzame materialen zoals gebruikte visnetten, maar ook door de boeren te controleren op goede leefomstandigheden voor het Merino schaap. Het Merino wol dat gebruikt is in de sokken is dun (22.5 micron) en de vezels zijn extreem lang. Dit zorgt voor jeukvrije en sterke sokken die niet, zoals vele andere Merino producten, snel slijten. Teko maakt gebruik van drie verschillende materialen sokken: Evapor8, Merino wol en Sin3rgi.

EVAPOR8
Technische sokken gemaakt van natuurlijke materialen, kan dat? Ja! Teko maakt haar sportsokken van 100% gebruikte visnetten. Een grove schatting vertelt ons dat er zo´n 600,000 ton 'oude' visnetten in zee rondzwerven. Deze oude visnetten worden op 7 plekken ter wereld uit zee gevist en naar 1 opslagplaats gebracht. Hier worden ze schoongemaakt en gefabriceerd tot garen, waarna Teko er weer sokken van maakt!


M3RINO.XC
Merino wol is een veel gebruikt materiaal in sokken en isolatiekleding. Het is warm, voert het vocht goed af en gaat niet stinken. De boeren van onze Merino schapen worden jaarlijks gecontroleerd op de leefomstandigheden van de schapen. Het Merino wol dat gebruikt wordt is dun (22.5 micron) en de vezels zijn extreem lang. Dit zorgt voor jeukvrije en sterke sokken die niet, zoals vele andere Merino producten, snel slijten. En niet te vergeten, het wol wordt niet gewassen met chloor of andere chemicaliën, hiervoor is onder andere het bluesign® certificaat ontvangen.


SIN3RGI
Teko onderscheidt zich door een uniek materiaal te gebruiken; Sin3rgi. Dit is een mix tussen Merino wol en Evapor8 garen. Dit creëert een materiaal dat niet alleen de technische eigenschap heeft van de Evapor8-lijn maar ook de isolatie kracht van Merino wol.

Voor meer informatie: https://tekoforlife.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.