Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe wollen truien voor stoere vrouwen en echte kerels

Nieuwe wollen truien voor stoere vrouwen en echte kerelsFjällräven heeft deze winter een stoere trui voor vrouwen, de Övik Knit Sweater. Ook verkrijgbaar in een uitvoering voor echte kerels. De trui is gemaakt van zachte, warme wol met ingebreide patronen. Ideaal voor dagelijks gebruik en het buitenleven. Het authentieke kledingstuk heeft een ronde hals, nauw aansluitende raglanmouwen en verstevigingen op de ellebogen. De trui is niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel.

Wol is een wonderbaarlijk materiaal, het combineert alle eigenschappen die je wenst voor een winterse trui. De krullende, holle vezels houden grote hoeveelheden lucht vast, wat zorgt voor uitstekende isolatie. Wol is duurzaam en elastisch, comfortabel om te dragen en zeer praktisch in zowel een warm als koud klimaat.

Isolerend, duurzaam en zacht
Wol zuigt vocht op dat vervolgens van het lichaam wordt weggevoerd, zo koel je niet af. Het zijn de enige vezels die verwarmen als ze vochtig zijn. Dat is vooral handig als je wisselt tussen zwaar en licht werk, het helpt je temperatuur te regelen. Wol is bovendien natuurlijk bestand tegen vuil en slechte geurtjes, wat betekent dat wollen kledingstukken niet zo vaak gewassen hoeven te worden. Het luchten van de kleding is vaak al voldoende om te zorgen dat het weer fris aanvoelt.

De Övik Knit Sweater is gemaakt van schapenwol. Fjällräven gebruikt verschillende soorten wol, afhankelijk van de gewenste functie:

  • Normale wol van schapen is isolerend, duurzaam en zacht. Het isolerende vermogen kan variëren door verschillende breitechnieken te gebruiken en zo een meer gladde of luchtigere structuur te creëren.

  • Lamswol is de eerste wol van een jong schaap en daardoor extra zacht en veelzijdig. Ook hier kunnen verschillende breitechnieken toegepast worden.

  • Merinoswol is afkomstig van merinosschapen en is een extra zachte, fijne wol die niet kriebelt. Vooral populair voor ondergoed en kledingstukken die op de huid worden gedragen.


Informatie
Fjällräven Övik Knit Sweater is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist. Advieswinkelprijs Dames EURO 142,50 en Heren EURO 144,95.

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.