Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Hybride Tacul PD Jacket is symbiose tussen natuur en techniek

VAUDE Hybride Tacul PD Jacket is symbiose tussen natuur en techniekDons of kunstvezel? Dat is steeds weer de terugkomende vraag bij het kiezen van winterkleding. VAUDE geeft met het Tacul PD Jacket nu een nieuw gemakkelijk antwoord: beiden! De perfecte symbiose tussen natuur en techniek wordt door de Duitse bergsportfabrikant in dit zeer technische jack samengebracht, dankzij een revolutionaire nieuwe isolatietechnologie van Primaloft®.

PrimaLoft® Silver Insulation Down Blend is een combinatie van 40% ultra-fijne PrimaLoft®-vezels en wit eendendons (650 cuin, met waterafstotende, fluorcarbon-vrije behandeling). Het verenigt het beste van twee werelden: de heerlijke zachtheid en het superieure isolerende vermogen van natuurlijk dons en de vochtbestendigheid van PrimaLoft®-kunstvezels. Twee eeuwige concurrenten eindelijk verenigd in één heerlijk winterjack! Het VAUDE Tacul PD Jacket heeft een adviesverkoopprijs van EURO 220,00.

Technische hybride constructie
Het Tacul PD Jacket biedt dankzij elastische fleece-panelen op strategische punten een bijzonder hoge mate van bewegingsvrijheid. Tegelijkertijd wordt dankzij gebruik van Performance-Stretch een zeer goed vochtmanagement verkregen op de plekken waar dat nodig is. De buitenstof bestaat uit een slijtvast Polyamide en de frontpocket kan worden gebruikt om het jack in op te bergen. Want met een gewicht van slechts 390 gram kan het VAUDE Tacul PD Jacket altijd mee in de rugzak op tochten waarbij een beetje extra isolatie nodig kan zijn. En het goede gevoel van het jack wordt nog eens versterkt door het belang dat VAUDE hecht aan het milieu: de PrimaLoft® Silver Insulation kunstvezels en andere textielmaterialen zijn allen bluesign® gekeurd. Het gebruikte hoogwaardige eendendons komt van gecertificeerde Europese leveranciers die werken met herkomstgarantie.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.