Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Yeti maakt lichtste herendonsjas ter wereld

Yeti maakt lichtste herendonsjas ter wereldStrato is de lichtste volledig functionele herendonsjas ter wereld, weegt amper 165 gram en kan worden opgeborgen in zijn binnenzak tot het formaat van twee sinaasappels. Deze jas is dé perfect partner in zowel lente als zomer. Ingepakt neemt de jas zeer weinig ruimte in je tas, maar zorgt voor aangenaam comfort als het plots niet meer zo warm is. De jas kan ook als insolerende laag onder een hardshell worden gebruikt, bijv. tijdens het klimmen. Of als je het koud hebt na een lange en intense training. Strato is verkrijgbaar in outdoorshops tegen een adviesverkoopprijs van EURO 449,95. De vrouwelijk versie van de Strato is de Cirrus.

Companyon Ultralight Collection
De nieuwe Companyon Ultralight Collection is een combinatie van de meest hoogstaande materialen en innovatief vakmanschap. Het resultaat is ultra lichtgewicht. Twee jassen (Strato voor heren en Cirrus voor dames) wegen beide onder de 165 gram de bodywarmer voor dames, Argon, weegt net 99 gram, de herenversie Cavoc tikt 115 gram aan op de weegschaal. Toch zijn de jassen volledig functioneel met twee zakken met ritssluiting en een geïntegreerde opbergzak.

Een speciale donsselectie
Yeti gebruikt enkel Crystal Down, een speciale selectie van dikke pluizige Europese dons van de allerbeste kwaliteit. Fever Zero is gevuld met Crystal Down bestaande uit puur witte ganzendons in een 95/5 verhouding en een vulvermogen van 900+.

Crystal Down van Yeti is uitsluitend afkomstig van Europese ganzen en is voornamelijk 100% dons van witte ganzen uit Polen. De ganzensoort heet de Witte Koluda Gans, een groot type gans, die zorgt voor grote donzen 'kristallen' met een diameter van maximaal 4 cm van een premium kwaliteit. De pluizige kristallen vangen lucht en zorgen voor een hoge isolatie en extreme lichtheid. Eén enkele gram Crystal Down bestaat uit zo'n 1.000 individuele stukjes dons. Hier is Yeti sterk in: hoge isolatie bij een laag gewicht. De pluizige dons comprimeert eenvoudig en geeft een grote beweeglijkheid aan de kleding.

Yeti Crystal Down is gecontroleerd en gelabeld door EN-normen en voldoet aan de EDFA traceerbaarheidsnorm. Crystal Down heeft een vulvermogen van 900+ in een 95/5 donsverhouding.

Next to Nothing stof
Next to Nothing is 's werelds lichtste donsproof materiaal. Next to Nothing is een ultra lichte, nylon/polyamide stof met een hoge scheurvastheid. De stof weegt amper 19 gram per vierkante meter. Elke vezel is zo dun als 1/20 van een mensenhaar (7dx7d). Het weven van Yeti’s exclusieve stof is in handen van een uiterst gespecialiseerde fabriek in het noorden van Japan. Next to Nothing is ademend en is zijdezacht. De stof is antistatisch en waterafstotend.

Opvouwbaar in zijn eigen zak
Companyon van Yeti heeft een extra functie: het is packable en kan worden samengepakt in zijn eigen linkerzak. Dit is mogelijk dankzij de vulling die bestaat uit grote, luchtige dons die makkelijk kan worden gecomprimeerd. Een opgevouwen Yeti jasje neemt net zo weinig plek in als twee sinaasappels – en weegt een tiende van het gewicht. Als je de Yeti terug uit het zakje neemt, ontvouwt het flexibele dons onmiddellijk en is de jas klaar om je te beschermen tegen de koude.

Yeti Down Codex
Yeti maakt enkel gebruik van Europese dons, hoofdzakelijk uit Polen en Duitsland. Alle Yeti dons voldoet aan de EDFA traceerbaarheidsnorm.

Dierenwelzijn is een belangrijk element voor Yeti en de gedragscode is duidelijk en gecontroleerd. Yeti gebruikt enkel dons dat een bijproduct is van vleesproductie. Yeti dons komt van vrijlopende vogels met toegang tot gezond voedsel, water, licht en onderdak. De kuddedichtheid, de handling en het transport zijn geregulariseerd. Yeti verbiedt levend plukken, dwangvoeding of kooien uit staaldraad.

De gedragscode van Yeti code is gebaseerd op de EDFA Down Codex en traceerbaarheid (European Down & Feather Association). Dit is de enige norm die ook de bewaking van de actuele donsnorm bevat. De EDFA Down Codex wordt bewaakt en gecontroleerd door derden (IDFL – International Down & Feather Laboratories).

Voor meer informatie: https://yetiworld.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Yeti:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.