Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Greenland No.1 Special Edition volgt oorspronkelijk ontwerp

Greenland No.1 Special Edition volgt oorspronkelijk ontwerpDit jack van Fjällräven, de Greenland No.1 Special Edition, grijpt terug op het allereerste ontwerp van oprichter Åke Nordin. Hij maakte het toentertijd van duurzaam tentstof en zonder steekzakken. Voor bergbeklimmers. Nu wordt het jack gemaakt van G-1000 Eco met een contrastkleur op de schouders en de achterzijde van de mouwen. De capuchon en manchetten zijn afgezet met een leren bies. Kortom een ideaal outdoor jack met mooie details.

Deze speciale editie heeft twee borstzakken, een vaste capuchon en een rits achter een beschermoverslag met knoopsluiting. Het materiaal is het duurzame, wind- en waterbestendige G-1000 Eco met gerecycled polyester en biologisch katoen. Dit slijtvaste materiaal voert vocht af tijdens inspanning. Voor extra bescherming tegen wind en vocht én voor een langere levensduur kan het jack geïmpregneerd worden met Greenland wax.

Jack voor bergbeklimmers
Zoals gezegd werd deze eenvoudige eerste uitvoering met enkel twee borstzakken specifiek ontworpen voor bergbeklimmers. De steekzakken van het Greenland Jacket werden in een latere uitvoering toegevoegd, toen het jack in de jaren 1970 populair werd onder een breder outdoorpubliek.

Verkrijgbaarheid en adviesverkoopprijs
Fjällräven Greenland No.1 Special Edition is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist, in acht verschillende kleuren. Advieswinkelprijs EURO 289,95.

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.