Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

KEEN Durand biedt comfort en duurzaamheid van de eerste tot de miljoenste stap

KEEN Durand biedt comfort en duurzaamheid van de eerste tot de miljoenste stapSinds de introductie in het najaar van 2014 zijn deze zeer complete schoenen met superieure duurzaamheid en comfort onmisbaar geworden op elk hiking-avontuur. Voor de lente/zomer van 2015 heeft KEEN het aantal kleuren van deze premium 'hikers' uitgebreid. De Durand Mid WP en Durand Low WP voor dames en heren laten zien dat het merk een totaalaanbieder is van hiking-schoenen.

De Durand wordt gebouwd in KEEN's fabriek in Portland (Oregon, USA) en beschikt over een unieke direct geïnjecteerde constructietechniek die het bovenwerk – gemaakt van superieur nubuckleder en ademend mesh – direct verbindt met de tussenzool waardoor er ongeëvenaarde duurzaamheid ontstaat. De Durand is ontworpen om maximale ondersteuning, demping en bescherming te bieden op lange hikes. Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van PU - een materiaal dat bij elke stap goed terugveert. De schoen heeft daarnaast ook nog een geïntegreerde hieldemping. Door deze technieken wordt de voet goed ondersteund en worden schokken beter opgevangen voor blijvend comfort tijdens elke hike.

In een compressietest welke is uitgevoerd om aan te tonen hoe de Durand langdurige druk weerstaat, toonden de resultaten aan dat na één miljoen stappen, de PU tussenzool van KEEN slechts 3 procent werd gecomprimeerd ten opzichte van meer dan 50 procent compressie van een traditionele EVA tussenzool.

Deze premium hiker is gemaakt voor uiteenlopend terrein en beschikt over een samengestelde zool die twee verschillende soorten rubber combineert – één aan de buitenrand om grip te maximaliseren en een andere in het centrale deel van de zool om duurzaamheid te vergroten waar de meeste kans op slijtage is.

Het KEEN.DRY waterdicht, ademend membraan maakt de Durand ook uitermate geschikt voor natte omstandigheden. De lichtgewicht en stevige TPU steun vergroten stabiliteit en ondersteuning voor de middenvoet.

De Durand Mid WP is er voor zowel dames als heren en heeft een adviesverkoopprijs van EURO 159,95. De lage versie, Durand Low WP, is er uiteraard ook voor dames en heren en heeft een adviesverkoopprijs van EURO 149,95.

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Keen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.