Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

ODLO Highline combineert trends met functionaliteit

ODLO Highline combineert trends met functionaliteitMet de Highline-lijn stelt Odlo een moderne en stijlvolle collectie voor waarmee je je buiten in de natuur het beste voelt. Een eenvoudig design met veelzijdig combineerbare lagen en vederlichte producten uit hoogwaardige dons; dat is de eerste keuze voor iedereen die momenten in de natuur zonder grenzen wil beleven.

Ultralichte donzen bodywarmers
De vederlichte donzen bodywarmers zijn dé highlight voor de zomer van 2015. De FLY COCOON voor dames kenmerkt zich door het uiterst sterke en lichte Pertex® Quantum buitenmateriaal. De vulling uit hoogwaardige premiumdons houdt het lichaam ook bij koelere zomertemperaturen heerlijk warm, omdat dons in vergelijking met synthetische vullingen een betere warmte-/gewichtsverhouding biedt. Bij eenzelfde vulhoeveelheid is de donzen bodywarmer warmer en lichter dan bijvoorbeeld synthetische isolatiematerialen. De driedimensionale clustervorm van het dons houdt in de tussenruimten veel lucht vast die door de lichaamstemperatuur opgewarmd wordt.

Geraffineerd design
De bodywarmer valt niet alleen door zijn technische eigenschappen in de smaak, maar ook door zijn geraffineerde design. Met de moderne aangesneden mouwen en de capuchon is de bodywarmer een optische highlight. De overige bijzonderheden zijn de contrastkleurige voering, de smalle en elegante pasvorm en de elastische zoom. Onder de bodywarmer draag je het comfortabele ALLOY shirt met brede, ronde halsuitsnijding, gemaakt van een heerlijk zacht jerseymateriaal. Ook de SPOOR short uit zachte stretch laat zich prima combineren met de donzen bodywarmer.

Perfecte begeleider op koele zomeravonden
De donzen herenbodywarmer AIR COCOON is eveneens samengesteld uit het sterke, maar lichte Pertex®-Quantum-materiaal. Dit speciale buitenmateriaal biedt de hoogste resistentie en maximale lichtheid en is bovendien donsproof. Tevens is het materiaal voorzien van een waterafstotende laag, een DWR- (Durable Water Repellant) finish. De bodywarmer is dankzij het dons in 3D-clustervorm vederlicht en zeer verwarmend. Hiermee kwalificeert het zich als de perfecte begeleider op koele zomeravonden. De subtiele, klassieke herenbodywarmer is uitgerust met een veiligheidszakje op de borst. De bodywarmer heeft een moderne, getailleerde snit en een elastische zoom.

TRIM poloshirt
Bovendien kan hij gecombineerd worden met het TRIM poloshirt. Deze is gemaakt van een aangename katoen-polyester-piquéstof en verkrijgbaar vijf kleuren waaronder een mooie indigokleur. De piqué beschikt over een optimale vochtregulatie. De smalle snit van de SPOOR shorts vervolledigt de sportief-moderne combinatie op perfecte wijze.

Eerlijke dons
Dons als natuurlijk materiaal en hernieuwbare grondstoffen zijn belangrijke items voor Odlo. Het dons van eenden zorgt voor een natuurlijke isolatielaag. Geen enkel ander materiaal is bij een vergelijkbaar laag gewicht zo warmte-isolerend als dit natuurlijke product. De donsvulling komt uitsluitend van gecertificeerde donsleveranciers die streng toezien op de kwaliteit van het dons. Voor een bedrijf als Odlo dat veel belang hecht aan duurzaamheid, is het erg belangrijk dat de veren niet gebleekt worden. Bij het bleken gaat de natuurlijke vetting en het weerstandsvermogen van het dons verloren. Deze is zeer belangrijk voor de goede elasticiteit en vochtafweer. Chemisch bleken leidt tot kwaliteitsverlies, omdat de veren droog worden, vocht opzuigen en daardoor onhygiënisch worden en een kortere levensduur hebben.

Hoge flexibiliteit
Een andere bijzondere eigenschap van dons is de hoge flexibiliteit. Zelfs wanneer de veren sterk gecomprimeerd worden, vinden ze snel hun oorspronkelijke grootte terug. Hierdoor kunnen de donsjassen van Odlo heel klein worden opgevouwen en passen ze in elke rugzak.

De producten uit de Highline-collectie zijn vanaf maart 2015 in de winkel verkrijgbaar.

Voor meer informatie: https://www.odlo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Odlo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.