Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Licht, lichter, Fever Zero van Yeti

Licht, lichter, Fever Zero van YetiGewichten en pakmaten zijn alles voor de enthousiaste outdoorliefhebber. Daarom ontwikkelde Yeti Fever Zero, een ultralichte slaapzak van amper 280 gram. Yeti staat bekend om zijn exclusieve ultralichte slaapzakken en breekt nu zijn eigen vorige record van 320 gram. De Fever Zero kan worden gecomprimeerd tot een indrukwekkend pakketje van 11x18 centimeter. Dit wil zeggen dat deze slaapzak evenveel plaats in je tas inneemt als twee sinaasappels.

Awardwinnaar
Het innovatieve design van de Fever Zero slaapzak van Yeti werd bekroond met een prestigieuze Red Dot Design Award, en kreeg zelfs de extra onderscheiding Red Dot: Best of the best for design excellence. De slaapzak is ook bekroond met de prestigieuze Outdoor INDUSTRY AWARD 2013 met de woorden 'bijzonder innovatief design en bovengemiddelde productkwaliteit'.

Een speciale donsselectie
Yeti gebruikt enkel Crystal Down, een speciale selectie van dikke pluizige Europese dons van de allerbeste kwaliteit. Fever Zero is gevuld met Crystal Down bestaande uit puur witte ganzendons in een 95/5 verhouding en een vulvermogen van 900+.

Crystal Down van Yeti is uitsluitend afkomstig van Europese ganzen en is voornamelijk 100% dons van witte ganzen uit Polen. De ganzensoort heet de Witte Koluda Gans, een groot type gans, die zorgt voor grote donzen 'kristallen' met een diameter van maximaal 4 cm van een premium kwaliteit. De pluizige kristallen vangen lucht en zorgen voor een hoge isolatie en extreme lichtheid. Eén enkele gram Crystal Down bestaat uit zo'n 1.000 individuele stukjes dons. Hier is Yeti sterk in: hoge isolatie bij een extra laag gewicht.

Yeti Crystal Down is gecontroleerd en gelabeld door EN-normen en voldoet aan de EDFA traceerbaarheidsnorm. Crystal Down heeft een vulvermogen van 900+ in een 95/5 donsverhouding. Alle Yeti slaapzakken zijn gemaakt in een moderne en uiterst gespecialiseerde fabriek in Duitsland.

Next to Nothing stof
Next to Nothing is 's werelds lichtste donsproof materiaal. Next to Nothing is een ultra lichte, nylon/polyamide stof met een hoge scheurvastheid. De stof weegt amper 19 gram per vierkante meter. Elke vezel is zo dun als 1/20 van een mensenhaar (7dx7d). Het weven van Yeti’s exclusieve stof is in handen van een uiterst gespecialiseerde fabriek in het noorden van Japan. Next to Nothing is ademend en is zijdezacht. De stof is antistatisch en waterafstotend.

Yeti Down Codex
Yeti maakt enkel gebruik van Europese dons, hoofdzakelijk uit Polen en Duitsland. Alle Yeti dons voldoet aan de EDFA traceerbaarheidsnorm.

Dierenwelzijn is een belangrijk element voor Yeti en de gedragscode is duidelijk en gecontroleerd. Yeti gebruikt enkel dons dat een bijproduct is van vleesproductie. Yeti dons komt van vrijlopende vogels met toegang tot gezond voedsel, water, licht en onderdak. De kuddedichtheid, de handling en het transport zijn geregulariseerd. Yeti verbiedt levend plukken, dwangvoeding of kooien uit staaldraad.

De gedragscode van Yeti code is gebaseerd op de EDFA Down Codex en traceerbaarheid (European Down & Feather Association). Dit is de enige norm die ook de bewaking van de actuele donsnorm bevat. De EDFA Down Codex wordt bewaakt en gecontroleerd door derden (IDFL – International Down & Feather Laboratories).

Feiten over Fever Zero
Temperatuur: Comfort 15°C, Limit 12°C, Extreme -1°C
Gewicht (maat L): 280 g
Vulling (maat L): 110 g
Afmetingen (maat L): 215x83x54 cm
Pakmaat: 11x18 cm
Adviesverkoopprijs:EURO 399,95 (M), EURO 409,95 (L) en EURO 419,95 (XL)

Voor meer informatie: https://yetiworld.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Yeti:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.