Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Primus Stoves verwarmen met meer efficiency

Nieuwe Primus Stoves verwarmen met meer efficiencyDankzij de innovatieve Eta-technologie ontwikkelt Primus steeds zuinigere branders. Het doel daarbij is om zoveel mogelijk warmte op de inhoud van de pot (water, voedsel) over te brengen. De nieuwe serie stove sets realiseert dit met een efficiency-score van circa 80%. In vergelijking tot conventionele branders (45-50%) is dat enorm hoog. Het Zweedse merk bereikt dit door maximale integratie van brander, pot, hitte-verdeler en windscherm in één compact systeem. Het adagium hierbij is: verhitting met focus.

De drie Primus stove sets zijn klaar voor welke trekking dan ook. De Express Stove Set is een compacte, lichtgewicht set voor 1 tot 2 personen die in een handomdraai gemonteerd wordt. Het Spider Stove Systeem heeft ook een PrimeTech pot van 1 liter, maar meer stabiliteit omdat de brander onderin is geplaatst. De Power Stove Set is vergelijkbaar, maar heeft een pot van 1,8 liter en is te gebruiken voor 2 tot 4 personen.

Express Stove Set
De Primus Express Stove set is een compacte branderset met Express brander en geïntegreerde piezo-ontsteker. Deze zeer complete set is voorzien van de nieuwe 1 liter PrimeTech pot met keramische anti-aanbaklaag. Het vernieuwde windscherm monteer je, dankzij magneten, met een simpele klik. De pan heeft nu een hitteverdeler waarmee je sneller kookt en energie bespaart. Verder is de pan voorzien van een deksel met vergiet en een handige siliconen afwerking voor een veilige en stevige grip. Een handige kunststof kom completeert de set die met een 100 gram gascartridge in de pan kan worden opgeborgen.

Spider Stove Set
De lichtgewicht Spider Stove Set bevat een brander met externe piezo-ontsteker, windscherm, 1 liter pot en kunststof kom. De PrimeTech pot is voorzien van een keramische anti-aanbaklaag, geïntegreerde hitteverdeler en deksel met siliconen grip en vergiet. Omdat het gewicht van de brander onderin zit is de Eta Spider zeer stabiel. De Powergas-cartridge past perfect in de pot en met de bijgeleverde hoes is de set compact te vervoeren. Het rendement van de Eta Spider is 80% waardoor het brandstofverbruik minimaal is. Het slim vormgegeven windscherm beschermt de brander optimaal tegen de wind.

Power Stove Set
De Power Stove Set is een geïntegreerd kooksysteem en groot genoeg om 4 personen te bedienen. Dankzij de innovatieve Eta technologie van Primus is de efficiency-rate van deze set circa 80% en dat is een uitstekende prestatie. De set wordt standaard geleverd met de 1.8 liter PrimeTech pan met anti-aanbaklaag en hitteverdeler. Verder bestaat de set uit:
Spider brander, BPA-vrije kunststof pot, deksel met geïntegreerde vergiet, geïsoleerde opbergtas en innovatief windscherm.

MultiFuel Kit
De Primus Spider- en Power stoves werken met gas, maar kunnen met de Primus Multifuel Kit worden opgewaardeerd naar meerdere soorten brandstof. Met deze kit krijgen de branders een upgrade waardoor onder andere nafta brandstof, loodvrije benzine en kerosine als brandstof te gebruiken zij.
De set bestaat uit een 0,35 liter brandstof fles, een ErgoPump, een Multi-tool met het schoonmaaknaald en jet-nippels en een opbergtas.

Informatie
Primus Express Stove Set EURO 99,95. Output 2600 W, gewicht 449 g, pot 1 L.
Primus Spider Stove Set EURO 129,95. Output 2000 W, gewicht 600 g, pot 1 L.
Primus Power Stove Set EURO 144,95. Output 2000 W, gewicht 805 g, pot 1,8 L.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.