Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Klean Kanteen ontwerpt unieke drinkfles ten voordele van Sea First

Klean Kanteen ontwerpt unieke drinkfles ten voordele van Sea FirstDat Klean Kanteen voluit voor een schone planeet gaat, merk je onder andere aan de bewust gekozen materialen waaruit de drinkflessen zijn gemaakt. Het merk dat hervulbare drinkflessen uit roestvrij staal produceert, staat daarom al langer gekend als duurzaam en milieubewust drinkflessenmerk dat een volwaardig alter¬natief wil bieden voor het gebruik van plastic. De hervulbare roestvrij stalen drink-flessen kunnen dan ook een leven lang hergebruikt worden. Éénmalige flesjes en bekers in wegwerpplastic kopen, behoort daardoor tot het verleden. Een missie die Klean Kanteen deelt met de non-profit organisatie Sea First.

Onze consumptiemaatschappij en voorliefde voor plastic heeft er helaas voor ge¬zorgd dat onze oceanen maar liefst vijf plastic “soepen” kennen, waaronder het plastic eiland in de Stille Oceaan dat twee keer zo groot is als Texas. Maar ook dichterbij, in de Noordzee, drijft zoveel plastic dat bijna alle Noordse stormvogels dit schadelijk afval eten. Plastic vergaat niet, maar vermomt zich als plankton en dient als schijnvoedsel voor vogels, walvissen, en andere zeedieren. Deze plastic “soep” volledig opruimen is helaas onmogelijk, maar Klean Kanteen en Sea First geloven er rotsvast in dat we er wel gezamenlijk voor kunnen zorgen dat er geen plastic afval meer in zee terecht komt. Vooral het gebruik van wegwerpflesjes en plastic zakjes voor éénmalig gebruik zouden grote vervuilers van de oceanen zijn.

Het is de grote droom van Klean Kanteen en non-profit organisatie Sea First om de wegwerpverpakkingen uit de wereld te bannen. Daarom ontwikkelde Klean Kanteen samen met de Antwerpse Graphic Designer Alexander Tolaro een unieke drinkfles. De felblauwe golven op de glanzende zwarte fles verwijzen naar onze “blauwe” zee en wondermooie blauwe wereld.

Deze limited edition drinkfles wordt momenteel exclusief verkocht bij Bever die een deel van de opbrengst, zo’n 15 euro PER fles, aan Sea First zal schenken. Met de opbrengst zal de stichting investeren in nieuw lesmateriaal voor de work¬shop “Plastic Soup” waardoor een nog grotere doelgroep aangeboord zal wor¬den. Aan de hand van deze educatieve voorlichtingscampagne bereikt Sea First nu al een paar duizend leerlingen en studenten die daardoor meer leren over het belang van een gezonde zee, de bedreigingen van plastic in onze zeeën, en de mogelijke oplossingen die zij zelf in het dagelijkse leven kunnen toepassen.

Advies verkoopprijs: EURO 21,95 (27oz / 800ml)

Voor meer informatie: https://www.kleankanteen.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Klean Kanteen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.