Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Laken breidt assortiment milieuvriendelijke Tritan-flessen uit

Laken breidt assortiment milieuvriendelijke Tritan-flessen uitHet Spaanse merk Laken heeft kortgeleden haar assortiment Tritan-flessen uitgebreid. Deze bijzonder stevige en gebruiksvriendelijke drinkflessen zijn nu in twee verschillende maten en tevens in kinderuitvoering verkrijgbaar.

Twee formaten en kindermodellen
Laken biedt de Tritan drinkflessen in twee verschillende formaten aan: een compacte 0,45 liter drinkfles en een grotere 0,75 liter drinkfles. Beiden uiteraard in verschillende frisse kleuren. Het kleine model wordt ook in een speciale kinderuitvoering aangeboden. Daarbij is er gekozen voor een vrolijke print van Kukuxumusu, een in Spanje erg populaire ontwerpstudio. De kindermodellen kunnen los worden aangeschaft of in combinatie met een gemakkelijk neopreenhoes. Deze beschermt de fles en beschikt tevens over een praktische schouderband.

Met standaard sluiting of Jannu-drinksysteem
De Tritan drinkflessen worden geleverd met een standaard schroefdop of het zeer handige Jannu-drinksysteem. Dit laatste is een flip-sluiting, welke is gekoppeld aan een drinktube (een groot uitgevallen ‘rietje’) die tot de bodem van de fles reikt. Daardoor hoeft de fles niet omhoog te worden gekanteld bij het drinken. Dat maakt drinken voor kinderen niet alleen gemakkelijk, maar ook veiliger als ze bijvoorbeeld al wandelend een slok willen nemen: het zicht wordt immers niet geblokkeerd door de fles tijdens het drinken.

Tritan Copolyester
Copolyester is een geheel nieuwe manier van het toepassen van polymeren. Het Amerikaanse Eastman heeft Tritan ontwikkeld, een materiaalsoort die ideaal is voor het gebruik in drinkflessen. Het materiaal is namelijk niet alleen bijzonder sterk, maar tevens bestand tegen chemicaliën en temperatuurschommelingen. Het materiaal heeft dankzij haar heldere transparante uiterlijk een hoogwaardige meerwaarde. Bovendien is het materiaal milieuvriendelijk en is het volledig vrij van onder andere schadelijke BPA en ftalaten.

Voor meer informatie: https://www.laken.es/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Laken:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.