Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto Traverse - nieuw navigatiehorloge voor hikers en trekkers

Suunto Traverse - nieuw navigatiehorloge voor hikers en trekkersSuunto kondigde vandaag een nieuw outdoorhorloge aan met eenvoudige navigatie voor aspirant buitensportliefhebbers. Suunto Traverse combineert de traditionele outdoorfuncties met GPS/GLONASS navigatie in een robuuste, moderne constructie. De navigatiebelevenis wordt versterkt dankzij de vernieuwde topografische kaarten die beschikbaar zijn via Suunto Movescount, waardoor routes gemakkelijk en snel kunnen worden gepland.

"In het verleden werd met ‘outdooravonturen’ vooral uitdagende expedities en het klimmen van hoge bergen bedoeld. Met de opkomst van een nieuwe generatie actieve outdoormannen en –vrouwen is de nadruk juist komen te liggen op meer toegankelijke avonturen die zich toespitsen op genieten en het opdoen van nieuwe ervaringen", vertelt Suunto Outdoor Business Line Manager Petteri Hernelahti. "Met Suunto Traverse willen we buitensportliefhebbers helpen om met meer vertrouwen op ontdekking te gaan. We hebben vooral de nadruk gelegd op het gebruiksgemak met Suunto Traverse om zo de drempels en onzekerheden weg te nemen die mooie avonturen in de weg zouden kunnen staan".

Veelzijdige navigatiefuncties en nauwkeurige locatie-informatie
Suunto Traverse is eenvoudig te gebruiken met snelle toegang tot de belangrijkste functies. Het horloge is gebouwd om zowel GPS als GLONASS satellietnavigatiesystemen te ondersteunen, waarbij ondersteuning voor GLONASS later middels een software-update mogelijk zal zijn. Je volgt je voortgang en-route met elementaire gegevens zoals hoogte en afstand en slaat interessante punten onderweg direct op. Het automatische broodkruimelspoor (track) zorgt ervoor dat je in je eigen voetstappen kunt terugkeren als dat nodig is.

Hoogte, verticale snelheid en totale stijging worden nauwkeurig gemeten dankzij FusedAlti™, waarbij informatie over barometrische druk wordt gecombineerd met satelliethoogte. Alarmen, zoals een stormalarm, zijn tevens voelbaar dankzij een trilfunctie, waardoor eventueel geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt. Om in het donker snel iets te vinden of de kaart even te bekijken kan de achtergrondverlichting van Suunto Traverse worden geactiveerd in een speciale felle zaklampmodus.

Een horologe voor elk avontuur
Traverse komt met 'activity tracking', waarbij het dagelijkse aantal stappen en verbrande calorieën wordt geteld. Het horloge is compatibel met de Suunto Movescount App voor iOS en Android, zodat je binnenkomende gesprekken, tekstberichten en pushnotificaties direct op het scherm kunt aflezen. Met de Movescount App kun je ook de instellingen van het horloge aanpassen en opgeslagen activiteiten onderweg doorsturen naar Movescount.

De nieuwe antenneconstructie maakt een slanker ontwerp mogelijk en daardoor een perfecte pasvorm rond alle polsen. De samengestelde kast is licht van gewicht, terwijl de roestvrijstalen ring het weggezonken scherm extra bescherming biedt. Je kunt voorlopig je favoriet kiezen uit drie beschikbare kleuren: black, white en amber. Later is er tevens een graphite-gekleurde variant verkrijgbaar. Alle Suunto Traverse horloges zijn ontworpen, getest en met de hand in elkaar gezet in Finland.

Adviesvekoopprijs van Suunto Traverse bedraagt EURO 399,00 en ze zullen vanaf medio oktober 2015 in de buitensportwinkels verkrijgbaar zijn. De Graphite-versie vanaf november 2015.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.