Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Innovatieve Julbo Aerospace goggles nu in de winkel

Innovatieve Julbo Aerospace goggles nu in de winkelDe nieuwe Aerospace goggles van het Franse Julbo liggen sinds kort in de winkels. Deze innovatieve goggles met het nieuwe SuperFlow ventilatiesysteem zetten een nieuwe standaard op het gebied van anticondens bij goggles.

SuperFlow ventilatiesysteem
Het skiën is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Steeds meer skiërs hebben er geen bezwaar tegen om uren te lopen om de mooiste maagdelijke sneeuw te vinden. Probleem daarbij is echter dat je je veel meer inspant en dus de kans op condens/mistvorming in de goggles ook flink toeneemt. De oplossing voor velen was dan ook om voor het lopen een andere zonnebril mee te nemen en tijdens de afdaling pas de goggles op te zetten. Dankzij SuperFlow is dat niet meer nodig. Met dit systeem wordt namelijk letterlijk 'het raam' open gezet om zo een goede luchtcirculatie in je goggles te verkrijgen. De lens kan namelijk een stukje naar voren worden geklapt - ook met handschoenen aan - waardoor er ruimte valt tussen de lens en de rest van de goggles. Hierdoor kan lucht vrij langs de lens stromen en is de kans op condens/mistvorming binnen de goggles nagenoeg nul. Eenmaal op het punt om af te dalen wordt de lens gewoon teruggeklikt, waardoor de ogen opnieuw optimaal zijn beschermd. Niet alleen 100% tegen schadelijke UV-stralen, maar ook tegen striemende tegenwind.

Verschillende versies
Uiteraard is de Julbo Aerospace verkrijgbaar met verschillende soorten lenzen: Zebra, Zebra light, Cameleon en Snow Tiger. Verder zijn de goggles voorzien van het bekende ‘spherical screen’ en een Minimalist Frame om maximaal zicht tijdens zowel het stijgen als afdalen te garanderen.

Ook voor sneeuwschoenwandelen
Dankzij de optimale ventilatie van deze goggles zijn ze ook ideaal voor sneeuwschoenwandelaars. Zeker tijdens tochten waarbij er een behoorlijke wind is en maximale bescherming van het gezicht nodig is. Ondanks een flinks inspanning blijft het zicht perfect door de vrije luchtcirculatie langs de lens.

Awardwinner
Dat niet alleen Julbo in het SuperFlow ventilatiesysteem gelooft, maar ook de internationale vakpers is in het afgelopen jaar wel duidelijk geworden met de vele awards die deze goggles inmiddels al hebben ontvangen. In Europa onder andere de gouden ISPO Award en in de Verenigde Staten tijdens de Outdoor Retailer show de "Gear of the Show 2015" award van Outside Magazine, de "Best New Gear Award" van het Gear Institute en volgens GearJunkie "Best in Show".

Voor meer informatie: https://www.julbo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.