Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE verscherpt eisen aan eigen Green Shape label

VAUDE verscherpt eisen aan eigen Green Shape labelVAUDE, de Duitse outdoor-specialist, heeft in de afgelopen jaren een zeer goede reputatie opgebouwd als het gaat om duurzame producten. Als producent van buitensportuitrusting heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om de meest milieuvriendelijke producent van Europa te worden. Het eigen Green Shape label dat wordt toegekend aan haar meest duurzame producten stelt vanaf nu nog hogere eisen, niet alleen aan het product zelf maar in een veel breder verband.

Green Shape wordt toegekend aan duurzame producten uit de eigen collectie. Maar vanaf nu legt VAUDE de lat hoger voor producten om het Green Shape label te mogen dragen. Zo wordt niet alleen gekeken naar het basismateriaal dat wordt gebruikt, maar ook naar bijkomende componenten als draden, ritssluitingen en prints. Bovendien moeten de productiefaciliteiten aan zeer strenge milieu-eisen voldoen, zodat het gehele productieproces in beschouwing wordt genomen.

Van het eerste ontwerp tot aan het eind van de levenscyclus
VAUDE gaat voor wat betreft Green Shape strengere normen hanteren voor de gehele levenscyclus van producten. Zo wordt er in de ontwerpfase al de nadruk op gelegd dat producten niet alleen duurzaam zijn, maar ook gemakkelijk gerepareerd kunnen worden. De gebruikte materialen worden geselecteerd op basis van ecologische criteria. Gecertificeerde duurzame materialen en milieuvriendelijke natuurlijke materialen vormen zo de basis, terwijl onder andere PTFE membranen en PVC niet worden gebruikt. Bij de milieuvriendelijke fabricage wordt gewerkt volgens eerlijke sociale omstandigheden, waarbij aan de eisen van de Fair Wear Foundation wordt voldaan. Heeft het product de fabriek eenmaal verlaten, dan houdt het voor VAUDE niet op: gebruikte producten dienen gemakkelijk – op lage temperaturen en zonder chemische middelen - te kunnen worden gereinigd en indien nodig worden gerepareerd door de VAUDE reparatieservice. Dankzij de hoge kwaliteit kunnen de VAUDE-producten bovendien vaak ook door een tweede of derde gebruiker met plezier worden gebruikt, waardoor producten een veel langere levenscyclus hebben. Komt die levenscyclus eenmaal ten einde, dan kunnen de producten milieuvriendelijk worden gerecycled.

Duitslands meest duurzame merk
VAUDE is dit jaar genomineerd, naast twee andere bedrijven, in de categorie "Duitslands meest duurzame merk". Deze prestigieuze prijs wordt voor de achtste keer uitgereikt door de Stichting Duitse Duurzaamheidsprijs in samenwerking met de federale regering.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.