Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

De UIAA integreert Respect the Mountains

De UIAA integreert Respect the MountainsDe UIAA is blij de uitbreiding van haar activiteiten met betrekking tot het behoud van bergen te kunnen aankondigen met de recente toevoeging van de Respect the Mountains campagne.

In het afgelopen decennium, heeft Respect the Mountains opgetreden als een beschermer van de bergwereld en geprobeerd iedereen bewust te maken middels zeven belangrijke regels:
1. Boek slim boek
2. Reis verstandig
3. Ondersteun duurzame ondernemingen
4. Wees een respectvolle en verantwoorde bergtoerist
5. Leave no Trace (laat geen sporen achter)
6. Reduce, Reuse, Recycle en Upcycle (verminder, hergebruik, recycling en upcycle) (RRRU)
7. Verspreid het woord.

Respect the Mountains heeft onvermoeibaar gewerkt om duurzaam bergtoerisme te bevorderen door zowel de supporters aan te moedigen om donaties te ontvangen als het door het organiseren van een wereldwijd netwerk van vrijwilligers. Op praktisch niveau hebben ze de kar getrokken met de Envirotrek CleanUp serie, gewijd aan het verzamelen van zwerfvuil uit de bergen en natuurgebieden in heel Europa.

De UIAA is er trots op om deze grote uitdaging die erop gericht is om duurzaamheid in de bergtoerisme-industrie te vergroten, te erven. Inachtneming van de behoeften en wensen van de berggemeenschappen blijft een essentieel onderdeel van het project, samen met onderzoek, innovatie en het opleiden van jongeren over behoud om te verzekeren dat bergen ook voor toekomstige generaties boeiend blijven. Als onderdeel van haar strategie voor de toekomst zal de UIAA educatieve projecten tijdens het skiseizoen en clean-up evenementen in de zomermaanden organiseren.

"Het toevoegen van Respect the Mountains aan onze waaier van activiteiten is een belangrijke stap," zegt UIAA Voorzitter Frits Vrijlandt, "het project zal worden afgestemd op onze reeds lang bestaande inzet voor de bescherming van de bergen. We moedigen onze deelnemende federaties actief aan om Respect the Mountains initiatieven te organiseren op hun grondgebied. "

De UIAA zal worden ondersteund in deze onderneming door outdoorschoenenmerk KEEN, specialisten in sandalen en wandelschoenen en al lange termijn voorstander van het project. Sinds haar oprichting in 2003, is KEEN een actieve voorstander van goede doelen en werkt zij met non-profit organisaties over de hele wereld samen aan het opbouwen van sterkere gemeenschappen en een gezondere planeet. Zij is actief om verantwoord beoefenen van buitensport en land- en waterconservering te promoten.

"KEEN is enthousiast over de nieuwe richting van Respect the Mountains en we hopen dat we met de hulp van de UIAA de stem van Respect the Mountains beter kunnen laten horen om zo ervoor te zorgen dat meer mensen onze 'speeltuinen' schoon houden en leren over de 7 manieren om onze impact te verminderen, en tegelijkertijd aan een duurzame toekomst te bouwen", aldus Perry Laukens, KEEN Marketing Director.

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Keen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.