Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Essential Basics breidt merkenpallet uit met prAna

Essential Basics breidt merkenpallet uit met prAnaEssential Basics, bekend van merken als Superfeet, Arc'teryx en SoftScience, vertegenwoordigt met onmiddellijke ingang ook het Amerikaanse merk prAna in de BeNeLux. Met prAna haalt Essential Basics een merk in huis dat bekend staat om zijn veelzijdige, stijlvolle én bijzonder duurzame kleding en accessoires. De pasvorm van de broeken van prAna zijn ongeëvenaard, waardoor het merk bijzonder geliefd is binnen de klim- en yogawereld.

"Het merk prAna is een A-merk in de breedste zin van het woord", zegt Marit Onrust, directeur Essential Basics. "De producten zijn niet alleen bijzonder goed van kwaliteit, maar ook nog eens zeer veelzijdig in het gebruik, perfect van pasvorm en gemaakt met een sterke nadruk op duurzaamheid. Dat maakt het een prima aanvulling op ons reeds bestaande merkenpallet van A-merken."

De producten van het Amerikaanse merk prAna zijn vooral ook erg praktisch, simpelweg omdat de kleding en accessoires worden ontworpen door hard-core gebruikers. Gebruikers die dagelijks zelf bezig zijn met yoga, klimmen en reizen. Daarbij worden klassieke stijlen gecombineerd met moderne materialen en opvallende kleuren en patronen. Pasvorm en duurzaamheid zijn speerpunten van het merk, dat tevens het eerste grote kledingmerk in Noord-Amerika was dat zogenaamde Fair Trade Certified™ kleding aanbood. Duurzame kleding dus, waarbij de arbeidsomstandigheden tijdens het hele productieproces - van katoenboer tot fabrieksmedewerker - aan strenge sociale normen voldoen. Op het gebied van milieuvriendelijkheid werkt prAna samen met de externe milieustandaard bluesign®.

Het aanbod van prAna bestaat uit kleding en accessoires voor yoga, klimmers en wereldreizigers. Bijzonder veel succes hebben hun broeken, welke in de VS inmiddels zoveel fans hebben verworven dat het merk een top 3 positie heeft verworven op het gebied van verkoop van functionele broeken. Pasvorm, stijl en veelzijdigheid zijn de basisbegrippen waarmee het merk deze positie heeft veroverd.

Inmiddels is een deel van het assortiment van prAna bij een beperkt aantal specialistische buitensportwinkels verkrijgbaar, waaronder de filialen van winkelketen Bever. De verwachting is dat het aantal dealers in de loop van de komende maanden snel zal groeien.

Voor meer informatie: https://www.prana.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.