Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto introduceert het Kailash horloge voor wereldreizigers en avonturiers

Suunto introduceert het Kailash horloge voor wereldreizigers en avonturiersDe Finse horlogemaker Suunto heeft met de Kailash een nieuwe collectie van unieke reishorloges geïntroduceerd, ontworpen voor mensen die zijn geboren met de drang om te ontdekken en met een instelling van nieuwsgierigheid, ondernemerschap en het nemen van risico's die de vooruitgang van de wereld stuwt.

Het eerste horloge in de Suunto World Collection, de Suunto Kailash, is vernoemd naar de heilige Tibetaanse berg Kailash. Deze heilige, 6000 meter hoge piek is nog nooit beklommen, maar zijn krachtige aanwezigheid boezemt ontzag in bij hen die zijn geboren voor het avontuur. “Het is verboden om Mount Kailash te beklimmen, maar toch is het de berg die waarschijnlijk de meeste energie uitstraalt en elke alpinist inspireert tot avontuur”, zegt de Spaanse avonturier Kilian Jornet, in 2014 door National Geographic verkozen tot People’s choice Adventurer of the Year. Mount Kailash is de heilige roeping die ons aanzet om tot het uiterste te gaan. Deze roeping wordt niet alleen getoond door atleten zoals Kilian Jornet, maar ook door andere mensen die de grenzen opzoeken van de wetenschap, technologie en economie en zo de bakens vormen van de menselijke vooruitgang.

“De lancering van de Suunto Kailash markeert de uitbreiding van Suunto als merk voor hen die met volle overgave leven in het teken van avontuur en voortgang nastreven. Voor veel mensen is avontuur niet iets dat kan worden gezien als enkel een set van vaardigheden of een outdoor-discipline – het is op de eerste plaats een instelling. De Suunto Kailash is ontworpen en handgemaakt voor dit soort mensen”, zegt Peter Nortmann, zakelijk leider van Lifestyle Watches bij Suunto.

De World Collection van Suunto zal worden gepresenteerd onder het label Suunto 7R. 7R staat voor het gen dat wetenschappers hebben gevonden bij mensen die een avontuurlijke instelling hebben. Suunto Elementum en Suunto Essential zullen ook deel uitmaken van de 7R World Collection.

Pure uitdrukking van verfijnde ruigheid
Sinds Suunto zo’n tachtig jaar geleden werd opgericht heeft de Finse horlogemaker een leidende rol gespeeld in veel pionierende vernieuwingen die grote avonturen mogelijk hebben gemaakt: van kompassen en duikcomputers tot sporthorloges. Suunto Kailash zet de Suunto-traditie van kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid voort.

“Het ontwerp van de Kailash-horloges streeft puurheid en moderniteit na”, zegt Timo Yliluoma, hoofdontwerper voor de Suunto Kailash. “Hoogwaardige details, het paradepaardje van Suunto horloges, completeren een discrete, klassieke vorm.” De ring van dit lichtgewicht horloge is gemaakt van ruimtevaartwaardig titanium, gecompleteerd met een saffier kristalglas, een outdoor-proof, composieten kast en een zachte, duurzame siliconen horlogeband. En details zoals een speciale 7R knop, gemaakt van saffier kristal.

De Suunto Kailash familie bestaat uit vier modellen: de Copper, Slate, Carbon en Silver.

Unieke functionaliteit voor avontuurlijke reizigers – geïntegreerde GPS, 7R logboek en een Adventure Timeline™
Het Suunto Kailash horloge combineert functies die frequente reizigers zullen waarderen – zoals globale, automatische tijd- en locatie-updates via GPS en een uniek avonturenlogboek dat een overzicht toont van je avonturen – zoals hoeveel landen of steden je hebt bezocht en hoe ver je hebt gereisd – door simpelweg op de saffieren 7R knop te drukken. En als je in een nieuwe stad aankomt, laat het horloge je de richting en afstand zien tot thuis of je startpunt (bijvoorbeeld je hotel of auto).

Met de Adventure Timeline™ kun je de huidige tijd zien, samen met informatie naar keuze zoals de hoogte, zonsopkomst of -ondergang of je dagelijkse aantal stappen. Indien de Kailash is gekoppeld aan de mobiele Suunto 7R App (enkel beschikbaar voor iPhone) worden alle iPhone-notificaties (SMS-berichten, NOS, inkomende en gemiste oproepen, weerbericht, etc.) getoond. Tegelijkertijd wordt de informatie die het horloge heeft verzameld op een overzichtelijke manier getoond op de tijdlijn op je telefoon.

Weerbestendige verpakking
De Suunto Kailash horloges worden geleverd in een weerbestendige, cilindervormige verpakking, gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium om het horloge – of andere waardevolle spullen – veilig mee te nemen op reis. De Suunto Kailash is bij een zeer select aantal dealers verkrijgbaar vanaf november 2015 en heeft een adviesverkoopprijs van EURO 900,-.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.