Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Fjallraven komt met zestien volledig nieuw ontwikkelde tenten

Fjallraven komt met zestien volledig nieuw ontwikkelde tentenFjällräven introduceert voor kampeerseizoen 2016 maar liefst zestien volledig nieuw ontwikkelde tentmodellen. De tenten zijn licht, eenvoudig, functioneel en extra stevig. Precies wat je van een tent mag verwachten, maar dan met de nieuwste materialen, oplossingen, kleuren en designs. Het resultaat is een duurzame serie PFC-vrije tenten die generaties lang intensief gebruikt kunnen worden.

De zestien tenten zijn ingedeeld in twee families: Abisko voor minder veeleisende tochten en Keb om te overnachten in onbeschutte gebieden met uitdagend terrein. Van de solo-tent Abisko Lite tot het werkpaard Keb Endurance: de nieuwe tenten presteren niet alleen op de weegschaal maar ook in de wildernis.

Zeven nieuwe types
Er zijn zeven nieuwe types in meerdere formaten: Abisko Shape, Abisko Lite, Abisko View, Abisko Endurance, Abisko Lite, Keb Endurance en Keb Dome.

Uitgelicht: Abisko Shape
De Abisko Shape van Fjällräven is een comfortabele en lichtgewicht trekkingtent, verkrijgbaar in een twee- en een driepersoons uitvoering. Het ontwerp is eenvoudig en gewichtsbesparend met een laag profiel, maar biedt nog steeds voldoende leefruimte voor rugzakken of wellicht je trouwe viervoeter. De buitentent is gemaakt van het nieuwe high-performance TripleRip nylon en heeft een innovatieve constructie die twee stofdiktes combineert.

De buiten- en binnentent zijn met elkaar verbonden, zodat de binnentent tijdens het opzetten altijd droog blijft. De deur van de buitentent kan halfopen vastgezet worden. De rits heeft een autolock-functie en kan dus niet omhoog gedrukt worden door de wind.

Optimale ventilatie
Grote, hoog geplaatste ventilatieopeningen zorgen voor een optimale luchtcirculatie. De opening van de buitentent kan ook geheel afgesloten worden met tentstof. Beide uiteinden van de buitentent kunnen worden opgerold voor extra ventilatie tijdens warme en droge nachten.

De ruime binnentent heeft een drooglijn en vier mesh opbergvakken: praktisch als je natte uitrusting wilt laten drogen en je spullen opgeruimd wilt houden. Alle openingen in de binnentent zijn afgedekt met een fijn mesh dat zelfs de kleinste, nauwelijks zichtbare insecten uit de tent houdt. De deur kan ook geheel afgesloten worden met de stof van de binnentent.

Het lage profiel en de acht
scheerlijnen, gemaakt van
duurzaam Dyneema, maken
de tent stabiel en veilig in de wind. Bij slecht weer kunnen dubbele tentstokken gebruikt worden. De tentstokken zijn voorzien van kleurcodes die corresponderen met de kleuren aan de buitenzijde.

Informatie
Abisko Shape 3 persoonsuitvoering, winkeladviesprijs EURO 865,-

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.