Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto breidt Ambit-serie uit met Ambit3 Vertical voor bergsporters

Suunto breidt Ambit-serie uit met Ambit3 Vertical voor bergsportersHet Finse Suunto heeft een nieuwe aanvulling voor haar Ambit-serie aangekondigd: de Ambit3 Vertical die speciaal is bedoeld voor bergsporters. Enkele specifieke features van dit lichtgewicht GPS-horloge zijn de mogelijkheid om het hoogteprofiel van een geplande route op de display af te lezen en het feit dat alle gemaakte hoogtemeters netjes worden gelogd en kunnen worden gedeeld.

De Suunto Ambit3 Vertical is met zijn 74 gram bijzonder licht van gewicht voor een dusdanig compleet uitgerust GPS-horloge. De GPS-ontvanger (zowel voor GPS als GLONASS) is niet meer externe, maar nu verwerkt in het horloge zelf. Dat maakt het horloge ook direct een stuk prettiger om te dragen. Bergbeklimmers kunnen op de display van het horloge alle hoogtemeters aflezen die zij gemaakt hebben. Zowel per dag als bijvoorbeeld per jaar.

Een andere bijzonderheid is dat het hoogteprofiel van een geplande route direct afleesbaar is op het scherm. Zo is anticiperen op de af te leggen beklimming een stuk makkelijker. Het plannen van een route gaat middels de online applicatie in Movescount.com, waar de klimroutes tevens kunnen worden gedeeld met gelijkgestemden.

Dankzij de optionele hartslagmeter wordt ook direct doorgegeven als je je teveel inspant, eventueel zelfs met een vibratie om op de pols. Tevens kan dankzij gratis te downloaden apps de functionaliteit van het horloge naar wens worden uitgebreid, onder andere met een app die het mogelijk maakt om real-time het hellingspercentage te tonen tijdens de beklimming.

Door gebruik te maken van de gratis verkrijgbare Movescount App voor smartphones (zowel in IOS als Android) kan het GPS-horloge worden gekoppeld aan de telefoon. Binnenkomende gesprekken en berichten worden dan direct doorgegeven op de display van het horloge. Tevens is het verzenden van opgeslagen 'moves' daarmee ook mogelijk, zodat het bereiken van de top direct gedeeld kan worden met de rest van de wereld.

Het horloge is uitgevoerd met een stevige stalen kast, voorzien van een krasvast mineraalglas. De straps is gemaakt van zacht siliconen, waardoor deze bijzonder prettig op de pols aanvoelt.

De Suunto Ambit3 Vertical is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder het opvallende Lime en Blue, maar ook minder opvallende White en Black. Daarbij kan gekozen worden voor een versie met of zonder hartslagband.

Adviesverkoopprijs van de Suunto Ambit3 Vertical bedraagt EURO 419,99. Die van de Suunto Ambit3 Vertical HR (dus met hartslagband) bedraagt EURO 469,99.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.