Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Re-Cycle Tour 2016 OP NKBV Bergsportdag

VAUDE Re-Cycle Tour 2016 OP NKBV BergsportdagMet een speciale winactie brengt VAUDE het thema recycling voor milieuvriendelijke sportkleding naar de NKBV Bergsportdag in Utrecht. De VAUDE Re-Cycle Tour is een winspel dat onder andere gespeeld kan worden op de NKBV Bergsportdag op 13 maart in de Jaarbeurs te Utrecht. Er zijn daarbij leuke prijzen te winnen, zoals een actief outdoor-weekend, een complete VAUDE-outfit of een VAUDE reis-trolley.

Vanaf half maart is de VAUDE Re-Cycle Tour op meer dan 20 locaties in Duitsland, Nederland en Italië te vinden. In Nederland is de NKBV Bergsportdag in de Jaarbeurs te Utrecht gekozen als actiedag van "Duitslands meest duurzame merk 2015". Op deze actiedag zal een promotieteam een speciaal ontworpen setup met fietssimulator verzorgen, waarbij van de deelnemers zowel inzet als milieukennis gevraagd wordt.

"Door de Re-Cycle Tour is VAUDE als meest duurzame merk van Duitsland uit de eerste hand te beleven. We laten daarbij onder andere de recycling van oude visnetten naar zeer functionele sportkleding of van gebruikte PET-flessen naar functionele reistassen als voorbeelden van duurzame innovatieve productoplossingen zien", zegt VAUDE-bedrijfsleider Antje von Dewitz.

VAUDE neemt de bezoeker mee op een emotionele en interactieve duurzaamheidstour, waarin de verschillende fases van VAUDE-kleding tot aan het begin bij de winning van grondstoffen ("Re-Cycle") - de visnetten uit de zee - terug gevolgd kan worden. VAUDE is holistisch, innovatief en gedreven – en juist daarom creëert het merk enthousiasme voor duurzaamheid. Voor elke deelnemer aan de actie doneert VAUDE 1 euro aan haar langdurige partner WWF Duitsland voor de berging en recycling van oude visnetten uit de zee.

Bijzonder milieuvriendelijk, duurzaam en eerlijk geproduceerde producten van VAUDE zijn met de Green Shape-Garantie speciaal onderscheiden. In de actuele zomercollectie is dat al 87% van de kleding.

Aan de actie is tevens deel te nemen via de actiewebsite: http://inspire.vaude.com/nl/recycletour/

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.