Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Moab MTB-schoen in Green Shape

VAUDE Moab MTB-schoen in Green ShapeEen fietsschoen volgens de strenge Green Shape criteria te produceren was voor VAUDE een belangrijk uitgangspunt. Voor het seizoen 2016 is het VAUDE dan ook gelukt om glansrijk hieraan te voldoen bij de innovatieve Moab flat pedal schoenenserie. Deze MTB-schoen scoort niet alleen hoog met een innovatieve zoolconstructie, maar ook dankzij het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Dubbele profielstructuur
Bij het ontwerpen van de innovatieve 'flat pedal' Moab schoenen legde VAUDE de nadruk op een zeer technische zoolconstructie. De Vibram®-zool die speciaal voor deze serie is ontwikkeld, heeft een dubbele profielstructuur. Op flat pedal biedt het deel met weinig profiel een perfecte grip op het pedaal en zorgt voor een effectieve krachtoverdracht naar het pedaal. Het voor- en achterdeel van de zool hebben echter een dieper profiel, welke tijdens het lopen een goede grip en extra comfort bieden. Handig als op ruig terrein de mountainbike een stuk gedragen moet worden.

Stap voor stap op het "groene pad"
Bij VAUDE zijn ze trots op het feit dat de "Moab Low AM" en "Moab Mid STX AM" modellen volledig voldoen aan de zeer strikte eigen Green Shape standaard. Zeker gezien het grote aantal onderdelen van deze schoenen is dat een grote uitdaging. VAUDE gebruikt gecertificeerd en duurzaam gefabriceerd Terracare® leer. Dit is het bekroonde merk van de Duitse looierij Heinen, die haar leer zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk fabriceert. De zware veehuiden uit Duitsland worden wereldwijd beschouwd als die van de hoogste kwaliteit. De veters worden gemaakt van gerecycled PET en zijn gecertificeerd volgens de strenge bluesign® milieustandaard. De voering en de binnenzool zijn voor 50% gemaakt uit gerecycled materiaal. De halfhoge "Moab Mid STX AM" is tevens uitgerust met het milieuvriendelijke, PTFE-vrije en 100% recyclebare waterdichte Sympatex® membraan.

Adviesverkoopprijzen van de schoenen bedragen Moab Mid STX AM 183,00 EURO en Moab Low AM 142,00 EURO.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: