Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Citus LW biedt volle functionaliteit voor de helft van het gewicht

VAUDE Citus LW biedt volle functionaliteit voor de helft van het gewichtDe Citus LW is een rugzak voor zorgeloos, atletisch hiken. Hij weegt minder dan een halve kilo en is de lichtste hikingrugzak met ventilerend rugpand op de markt, volledig uitgerust met VAUDE's Green Shape garantie. Hij is speciaal ontworpen voor de grammenjagers die de wonderen der natuur willen ontdekken met zo min mogelijk gewicht op hun rug.

Aeroflex rugpand
Deze kleine hikingrugzak (16 of 24 liter) is gemaakt van lichtgewicht gesiliconiseerd 40D Ripstop en een extra robuust materiaal aan de onderkant. De Citus heeft een lichtgewicht constructie die bijdraagt aan het sensationeel lage gewicht van 480 gram (het 16 liter model) – ongeveer de helft van een conventionele hikingrugzak. Het fijne meshmateriaal van het Aeroflex rugpand garandeert een uitstekende ventilatie die het draagcomfort vergroot.

Innovatief koordsysteem ter compressie
De lichtgewicht schouderbanden en heupriem zijn extreem ademend, terwijl ze de rugzak toch zeer stabiel op de rug houden. Een innovatief koordsysteem maakt het mogelijk om de rugzak gemakkelijk te comprimeren, zelfs tijdens het hiken. Het koord kan tevens gebruikt worden als een extra bevestigingspunt aan de voorzijde – bijvoorbeeld voor natte kleding. Andere lichtgewicht features, zoals de smalle straps en de lichtgewicht schouderbanden onderstrepen het high-tech ontwerp.

Compleet uitgerust
Ondanks het lage gewicht is de Citus LW een compleet uitgeruste rugzak. Een topvak met ritssluiting bovenop biedt overzichtelijkheid; stretch zijvakken zorgen voor extra opbergruimte van materiaal en drinkfles. Daarnaast is deze sportieve rugzak uitgerust met reflecterende elementen en een elastisch vakje op de schouderbanden voor de noodzakelijke energiereep, GPS of compacte camera.

Green Shape label
Prettige bijkomstigheid van deze lichtgewicht is het feit dat hij ook nauwelijks impact heeft op het milieu. Daar staat het Green Shape label van VAUDE garant voor. Een rugzak die uitgerust is met enkel de noodzakelijke features zodat je zorgeloos kunt genieten tijdens het hiken.

Adviesverkoopprijzen:
Citus 16 LW (480 gram): 92,00 EURO en Citus 24 LW (500 gram): 102,00 EURO.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.