Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin Oregon 700 serie gaat verder waar smartphones ophouden

Garmin Oregon 700 serie gaat verder waar smartphones ophoudenGarmin introduceert de Oregon 700, 750 en 750t, een update voor Garmin's meest populaire serie van touchscreen outdoor handhelds. Deze zijn uitgerust met een verbeterde antenne voor hoog gevoelige GPS en GLONASS ontvangst in elke situatie. De nieuwe 700 serie ondersteunt Active Weather weersinformatie voor up-to-date weersvoorspellingen en buienradar. Dankzij een draadloze verbinding met Geocaching.com wordt uw toestel automatisch bijgewerkt met de nieuwste caches.

Alle nieuwe Oregon 700 modellen beschikken over meer connectiviteit2 zoals smartphone meldingen, automatische software updates, actuele weersinformatie en draadloze communicatie met Garmin Connect. Alle modellen zijn voorzien van een wereldwijde basiskaart met schaduw reliëf, alleen de 750t is voorzien van een voorgeladen TopoActive kaart van Europa.

“We zijn zeer blij met deze update van de Oregon 700 serie” zegt Dennis Herremans, Product Manager van Garmin Nederland bv. “De verbeterde antenne gecombineerd met nieuwe functies zoals Active Weather, GeoCaching Live en eenvoudige communicatie met Garmin Connect IQ maken deze nieuwe Oregon modellen tot de ultieme robuuste outdoor handhelds die kunnen worden aangepast aan de wensen van iedere gebruiker.”

De nieuwe Oregon 700 serie ondersteunt hoog gevoelige GPS en GLONASS ontvangst met een wereldwijde basiskaart met schaduw reliëf voor eenvoudige navigatie en gratis 1-jarig abonnement op BirdsEye3 satellietbeelden voor een correcte weergave van je omgeving.

De Oregon 750 en 750t beschikken over een 8 megapixel ingebouwde camera met automatische geotagging van foto’s (foto’s worden automatisch voorzien van de exacte GPS coördinaten). De Oregon 750t is voorzien van een vooraf geïnstalleerde TopoActive kaart van Europa. Alle modellen beschikken over een micro SD kaart slot voor extra opslag capaciteit en extra kaarten zoals gedetailleerde Europa Topo PRO kaarten voor exacte topografische informatie en Active Routing voor activiteit gebaseerde Profielen. Daarnaast beschikken alle modellen over ABC-functionaliteit. De ingebouwde hoogtemeter biedt hoogtegegevens waarmee u uw stijging en daling nauwkeurig in de gaten houdt, terwijl de barometer weersveranderingen kan voorspellen op basis van luchtdruktrends. Met het kompas met 3 assen vindt u altijd uw weg, ongeacht of uw stil staat of beweegt.

Het menu is vereenvoudigd met profielen geoptimaliseerd voor elke activiteit zoals hiking, fietsen, klimmen, geocachen, vissen en meer. Alle nieuwe Oregon 700 modellen beschikken over de nieuwe Active Weather functie voor actuele weersinformatie met buienradar zodat u altijd weet wat voor weer u kunt verwachten tijdens uw outdoor activiteiten. Via een Wi-Fi connectie of via de Garmin Connect Mobile app op uw compatible5 smartphone beschikken alleen nieuwe Oregon modellen draadloze integratie met Geocaching.com voor Geocaching Live. Gebruikers kunnen draadloos caches downloaden, zelfs als u op pad bent. Gevonden nieuwe caches worden automatisch op uw Oregon opgeslagen. Premium Geocaching leden kunnen hun geocache lijst synchroniseren met hun Oregon. Zo kunt u zelfs LiveTrack gebruiken om aan familie en vrienden te laten zien dat u als eerste de nieuwe geocache heeft gevonden.

Naast Active Weather en Geocaching Live beschikt de Oregon 700 serie over vele nieuwe Connected eigenschappen. Dit zijn de eerste handhelds die compatible zijn met het Garmin Connect IQ platform, dat voorheen alleen beschikbaar was voor Garmin wearables. Via Connect IQ kunnen Oregon 700 serie gebruikers hun apparaat aanpassen met meer data velden4. U kunt ook de Oregon koppelen met uw smartphone zodat u meldingen ontvangt van oproepen, tekstberichten, email berichten en social media berichten. Daarnaast kunnen software downloads en uploads met Garmin Connect draadloos plaats vinden.

De Oregon serie is voorzien van een helder, in zonlicht leesbaar 3-inch kleuren touchscreen met dubbele oriëntatie voor liggende of staande weergave. De apparaten hebben een robuust design met een IPX7 waterbestendigheid6 en beschikken over een uniek tweevoudig batterij systeem, dat compatibel is met AA batterijen of een oplaadbare NiMH accu. Hiermee kunt u de Oregon tot 16 uur gebruiken.

De Oregon 700 serie is nu te koop. The Oregon 700 heeft een prijs van EURO 449,99; de Oregon 750 heeft een prijs van EURO 549,99 en de Oregon 750t zal EURO 599,99 gaan kosten.

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.