Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Sterke en lichte opvouwbare kano ONAK combineert stad en avontuur

Sterke en lichte opvouwbare kano ONAK combineert stad en avontuurEen kano en een drukke stad, het lijkt geen logische combinatie. De kano op je auto krijgen, er honderden kilometers mee rijden én het ding weer helemaal mee naar huis brengen? Dankzij ONAK behoort dit tot het verleden. Thuiskomen, omkleden en zin in een tochtje? Met de opvouwbare kano kun je in een handomdraai je ONAK te water laten. Innovaties in materiaal en design maken hem zowel geschikt voor stedelijke als voor outdoor avonturen. De Kickstartercampagne van ONAK is op 1 juli 2016 gestart.

Een creatieve oplossing om te kanoën in de binnenstad
Stad en avontuur combineren, dat is het plan van ONAK. Otto Van de Steene en Thomas Weyn, twee gepassioneerde kanovaarders, laten hun stadsleven niet in de weg staan van hun drang naar avontuur. Elke grotere stad heeft wel waterwegen die ideaal zijn om met de kano te bevaren. Een traditionele kano met standaardafmetingen is echter niet erg geschikt in een stadsomgeving. Het team achter ONAK paste hier een mouw aan: een robuuste én opvouwbare kano. Het lichtgewicht (17 kg) kan meer dan 200 kg vervoeren, is opgevouwen slechts 120 x 40 x 25 cm en kan in 10 minuten worden uitgevouwen. Voor de snelle avonturiers is er goed nieuws: de eerste 50 kano’s zijn beschikbaar voor slechts EURO 895. Enkel in juli is de Kickstarter prijs EURO995 in plaats van EURO 1195.

Het verhaal achter ONAK
“Het begon allemaal in 2013”, zegt Otto Van De Steen, uitvinder en oprichter van ONAK. “Ik kwam net terug van een fotografiereis in Noorwegen en was mijn fototoestel verloren. Om de tijd te verdrijven, vouwde ik kleine papieren kanootjes. Toen kwam het in me op: wat als ik een origamikano zou bouwen op ware grootte? Ik raakte geobsedeerd. Honderden papieren kano’s en tientallen prototypes later, ben ik trots op het resultaat en ons doorzettingsvermogen.” Volgens mede-uitvinder Thomas Weyn is kanovaren een ontspannende manier om samen tijd door te brengen. “Het maakt je volledig ‘zen’”, voegt hij toe. “We willen mensen de kans bieden die beleving te ervaren, waar ze ook zijn, zelfs in de stad. Zo’n opgevouwen kano heeft de grootte van een reiskoffer, dus kun je die zelfs met het openbaar vervoer meenemen.” ONAK heeft de drempel voor (micro-)avontuur gevoelig verlaagd. Zelfs de telescopische peddel kan gemakkelijk in lengte worden aangepast.

Technische innovaties
Samen zochten ze naar geschikte materialen. “Het duurde wel even”, zegt Otto, “maar met het honeycomb-curv™ composiet legden we het laatste stukje van de puzzel. ONAK slaagde erin vrijwel het hele raamwerk aan de kant te schuiven om het gewicht tot een minimum te beperken. De kano is stevig, maar toch gemakkelijk te vouwen en te vervoeren. Dankzij de thermoplastische honeycomb curv™-samenstelling, is het materiaal tien keer sterker dan de klassieke polypropyleen. Het ONAK-team is zelfs door een centimeter dikke ijslaag gepeddeld.

ONAK kijkt naar de toekomst
De volgende stap is de Kickstarter-campagne die morgen wordt afgetrapt. Geïnteresseerden kunnen inloggen op. Tegelijk lanceert ONAK met http://ONAKcanoes.com/kickstarter een community waar gebruikers hun ervaringen en favoriete plekjes kunnen delen. Bovendien is elke ONAK-klant een ambassadeur. Elke gebruiker die een nieuwe klant aanbrengt, krijgt een cheque van EURO 50. Die kan hij meteen spenderen of bewaren voor een latere ONAK-aankoop.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://onakcanoes.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.