Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Cyclist Padded Jacket vergroot zichtbaarheid in de schemering

VAUDE Cyclist Padded Jacket vergroot zichtbaarheid in de schemeringSlimme functionaliteit voor fietsers gecombineerd met een modieuze urban look - dat zijn de ingrediënten voor een lievelingsproduct zoals het nieuwe Cyclist Padded Jacket van VAUDE. Op frisse en donkere dagen biedt ze alles wat men nodig heeft om in het straatverkeer op te vallen en zich tegelijkertijd lekker te voelen.

"Het jack brengt licht in het donker", dat is het credo van VAUDE-ontwerper Johan Raiha, die het nieuwe Cyclist Jacket op zijn dagelijks gang naar het werk regelmatig draagt en als zijn persoonlijke lievelingsproduct heeft verklaard. Deze Fin weet wat men in de donkere jaargetijden nodig heeft om goed beschermd in de stad onderweg te zijn. Daarnaast is het voor hem naast de juiste functionaliteit net ze belangrijk om er stijlvol gekleed uit te zien. "Heel eerlijk? Ik heb bij de ontwikkeling van het jack alleen aan mezelf gedacht. Het was één verzoeknummer! Ik kom uit Helsinki en daarom dacht men dat ik wel ervaring heb met koude, donkere dagen. Klopt ook als een bus – en ik kan alleen maar zeggen dat met dit jack de dagelijkse fietstocht naar het werk niet alleen voor Finnen geen probleem meer is."

Cyclist Padded Jacket - het resultaat:
Ter isolatie van het bovenlichaam werd bij het Cyclist Padded jacket de hoogwaardige PrimaLoft®-voering gebruikt. Deze is licht van gewicht en houdt de warmte vast. Tegelijkertijd biedt zij een goed ademend vermogen bij het fietsen en voorkomt daarmee transpiratievocht. Het verlengde rugpand loopt ter bescherming tegen kou tot over de gevoelige nierstreek. Om in het straatverkeer op te vallen werden grote 3M™ Scotchlite™ reflecterende elementen op de rug geplaatst. Voor accessoires zoals handschoenen, muts of sjaal die bij een kleine stop voor boodschappen even snel worden uitgetrokken en opgeborgen moeten worden heeft VAUDE-productontwerper Raiha aan de binnenzijde van het jack eenvoudigweg rechts en links ruime steekzakken aangebracht. Dat alles wordt verpakt in een modieuze canvas-look, casual vallend met korte opstaande kraag en stiksels op de mouwen. Ter bescherming tegen sneeuw, miezerregen of korte regenbuien werd het jack met milieuvriendelijke Eco Finish zonder fluorkoolwaterstoffen (PFC) waterafstotend geïmpregneerd.

Het Green Shape-label is de garantie van VAUDE voor milieuvriendelijke producten – uit milieuvriendelijke materialen, duurzame fabricage en een eerlijke productie.

Cyclist Rainpants
Om het kledingpakket voor het dagelijks fietsgebruik compleet te maken heeft VAUDE passend bij het jack een “lekker-makkelijk-broek” voor fietsforenzen ontwikkeld. Deze lichte 2,5-laags fietsbroek biedt bij het fietsen betrouwbare bescherming tegen wind, regen en opspattend water. Indien nodig trek je hem eenvoudigweg over de gewone broek aan. Dankzij verstelbare taille met elastische zoom aan de achterzijde zit de broek perfect. Een praktische doorsteek aan de rechterzijde maakt het mogelijk om bij de broekzak daaronder te komen. De broekspijpen zijn in breedte verstelbaar en voor een goede zichtbaarheid van 3M™ Scotchlite™ reflecterende elementen voorzien. Het basismateriaal van deze regenbroek wordt milieuvriendelijk volgens de strenge bluesign®-standaard geproduceerd.

Adviesverkoopprijzen:
Women's en Men's Cyclist Padded Jacket: EURO 170,-
Cyclist Rainpants (Unisex): EURO 100,-

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.