Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin introduceert exclusieve GPS-smartwatch collectie fenix Chronos

Garmin introduceert exclusieve GPS-smartwatch collectie fenix ChronosGarmin introduceert fēnix Chronos - een collectie unieke smartwatches verkrijgbaar in drie high-end modellen: titanium met een geborstelde titanium polsband, roestvrijstaal met een geborstelde roestvrijstalen polsband en roestvrijstaal met een vintage leren polsband. De fēnix Chronos collectie overbrugt de kloof tussen functie en stijl in een tijdloos ontwerp - een combinatie van de jarenlange ervaring op het gebied van GPS-navigatie en sporthorloges.

Garmin is sinds tientallen jaren de vertrouwde keuze voor avonturiers en sporters wereldwijd. Fēnix Chronos is ontworpen om stijlvol en naadloos de overgang te maken van een dag met outdoor-activiteiten naar kantoor of een officiële gelegenheid. De combinatie van traditionele hoogwaardige materialen en moderne smartwatch-functies definieert deze nieuwe generatie horloges.

De premium titanium versie is voorzien van een hybride horlogeband van geborsteld titanium voorzien van titanium/elastomeer schakels voor optimale buigzaamheid en draagbaarheid.

De roestvrijstalen versie is gemaakt van massief 316L roestvrijstaal en is verkrijgbaar met twee typen polsbanden. Een vintage-stijl luxe leren polsband met contrast-stiksels die aan de binnenzijde is bekleed met nubuckleer - een combinatie van tijdloos design en duurzaamheid. De tweede polsband is gemaakt van solide roestvrijstalen schakels en zorgvuldig samengesteld en geborsteld om een gladde consistente textuur te garanderen.

Elk horloge is met scherp oog voor detail vervaardigd van hoogwaardig materiaal en afgewerkt met de fijnste oppervlaktebehandelings-technieken.

Krachtige en duurzame prestaties in een elegant en stijlvol ontwerp
De fēnix Chronos is het eerste horloge van Garmin waarin een kast van duurzaam metaal is gecombineerd met een geïntegreerde metalen EXO™ antenne voor een optimale GPS-ontvangst tijdens het navigeren en diverse sportieve activiteiten. Buiten de traditie van klassieke functionele horloges om is de robuust ontworpen fēnix Chronos tevens voorzien van een uitgebreide set moderne functies, zoals Elevate™ hartslagmeting op de pols, sport-apps voor onder andere hardlopen en zwemmen, geavanceerde prestatiemetingen voor duursporten, navigatiefuncties van Garmin kwaliteit en diverse smartphone meldingen.

De fēnix Chronos collectie is uitgerust met een hoogwaardige en krasbestendige lens van saffierglas en een 1.2 inch hoge resolutie Garmin Chroma™ display waarmee de uurwerken in alle omstandigheden duidelijk afleesbaar zijn. Met een batterijlevensduur tot 25 uur in UltraTrac™ GPS-modus, 13 uur in GPS-modus en tot 1 week in ‘Smart Connected’ modus zijn deze GPS-smartwatches een duurzame partner. Dit wordt nog eens ondersteund door de waterbestendigheid van 10ATM1.

Voor sport en outdoor
De fēnix Chronos collectie is uitgerust met diverse multisport- en navigatiefuncties. Zo wordt de avontuurlijke kant van de drager niet alleen onderstreept, maar is deze collectie GPS-smartwatches de ideale partner tijdens sportieve en outdoor-activiteiten.

De metalen EXO™ antenne met GPS en GLONASS satellietontvangst, hoogtemeter, barometer, 3-assig kompas en Garmin Elevate™ polshartslagtechnologie stellen gebruikers in staat om activiteiten en prestaties te monitoren en meten. De horloges worden geleverd met voorgeladen activiteitenprofielen en gerelateerde sportfuncties voor hardlopen, fietsen, wandelen, zwemmen, roeien, trailrunning, skiën, triathlon, golf en meer. Ben je tijdens outdoor-activiteiten buiten bekend gebied geraakt, dan zorgt de TrackBack™ functie ervoor dat je altijd weer je weg terugvindt.

Alle ondernomen activiteiten zijn terug te vinden op de Garmin Connect Mobile app. Daar kun je je sportieve en outdoor-activiteiten uploaden, bekijken, analyseren en delen via social media.

De ultieme GPS-smartwatch
Net als de bestaande fēnix-modellen zijn ook de nieuwe fēnix Chronos modellen compatibel met het Connect™ IQ platform voor eindeloze aanpassingsmogelijkheden. Via het Garmin Connect IQ platform kun je als gebruiker je horloge volledig aanpassen naar je persoonlijke stijl met gratis apps, widgets, wijzerplaten en gegevensvelden. Zo voldoet fēnix Chronos aan jouw individuele behoefte.

Daarnaast ontvang je op het display van het horloge meldingen van inkomende oproepen, tekstberichten, emails en social media berichten. Ook worden de dagelijkse activiteiten zoals het aantal stappen, verbrande calorieën, gelopen trappen en de kwaliteit van het slaapritme bijgehouden dankzij de activity tracking technologie2.

Beschikbaarheid en prijzen
De fēnix Chronos collectie is vanaf begin september 2016 verkrijgbaar.
- Fēnix Chronos staal met vintage bruine leren polsband - adviesverkoopprijs EURO 999,99
- Fēnix Chronos staal met RVS polsband - adviesverkoopprijs EURO 1.099,99
- Fēnix Chronos titanium met titanium polsband - adviesverkoopprijs EURO 1.299,99

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.