Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Comfort dankzij de complete serie Trekking Light wandelsokken van X-Socks

Comfort dankzij de complete serie Trekking Light wandelsokken van X-SocksDe Trekking Light wandelsokken van X-Socks zijn speciaal ontwikkeld voor hiking en trekking, met de nadruk op comfort, droge voeten en perfect contact tussen voet en schoen dankzij een vernuftige combinatie van méér dan 10 technologieën. Er zijn aparte Trekking Light sokken voor zowel dames als heren en zelfs kinderen (junior-modellen). Speciale uitvoeringen met Merino of juist Extreme Light maken de Trekking Light-serie compleet.

Mé ér dan 10 technologieën
Met mé ér dan 200 patenten op hun naam maakt X-bionic, de makers van de vermaarde X-socks duidelijk dat ze een bedrijf zijn dat voorop loopt als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe technologieën om kleding beter te maken. Dat geldt ook voor de Trekking Light sokken, waarin mé ér dan 10 verschillende technologieën zijn verwerkt. Denk daarbij aan speciale kanalen voor betere ventilatie van de voet (AirConditioning Channel®), een boord die de sok de hele dag perfect op diens plek houdt (Self-adjusting cuffs) en speciale bescherming voor de gevoelige tenen (ToeTip Protector). Maar daarnaast is de sok tevens zo gebreid dat over de gehele sok verschillende diktes ontstaan, met uiteraard meer dikte waar dat nodig is juist minder als warmte-afvoer belangrijker is dan demping.

Trekking Light Women: Speciale dames uitvoering
Een sok is een sok en een voet is een voet zou je denken. Niets is echter minder waar als je heel nauwkeurig naar bijvoorbeeld de verschillen van dames- en herenvoeten kijkt. Zo is een vrouwenvoet over het algemeen niet alleen wat smaller van vorm, maar zal deze in veel gevallen ook een stuk gevoeliger zijn dan een herenvoet. En dus legt X-Socks bij deze modellen meer nadruk op ‘cushening’ (demping), het beschermen van de voet en zorgen voor meer comfort, terwijl er juist minder nadruk hoeft te worden gelegd om het afvoeren van hitte en lichaamsvocht.

Trekking Light Junior: voor de jonge wandelaars
Kindervoeten vragen om extra aandacht als het gaat om bescherming tegen weer en wind, maar ook het bieden van stabiliteit. De Trekking Light Junior Socks zijn daarom speciaal ontwikkeld voor de jonge wandelaars, met extra demping rondom de gevoelige enkels van de kindervoeten. De zogenaamde X-Cross® kruislingse demping en bandage in é én waarmee alle X-Socks zijn uitgevoerd zijn voor de Junior-modellen dan ook extra stevig voor de noodzakelijke stabiliteit.

Trekking Extreme Light: als het nog dunner mag
Voor de warmste maanden van het jaar mag het nóg lichter en dunner en daarvoor heeft X-Socks de Trekking Extreme Light sokken. Het verschil zit hem in de extra ventilatie die deze sokken bieden, onder andere dankzij Speciale AirGuide functie die een nog betere ventilatie mogelijk maakt. En dankzij de tactisch geplaatste AirCool Stripes onder de voeten kan zelfs onder de voet de lucht beter circuleren. Het resultaat: minder warme en dus zeer comfortabele voeten, ook als het kwik tot boven de 30 graden stijgt.

Trekking Merino Light: met hulp van moeder natuur
Hoewel de meerderheid van de X-Socks modellen uit high-tech materialen zijn gefabriceerd, maakt X-Socks ook gebruik van Merino-wol. Door deze combinatie krijg je een plus omdat het beste van twee werelden wordt gebruikt. De regulerende eigenschappen van Merino, met de krachtige en sneldrogende eigenschappen van het eigen materiaal. Merino wordt in meerdere modellen toegepast, waaronder in deze Trekking Merino Light Socks, welke daardoor ook net even meer isolatie bieden en dus ook op de wat koudere dagen ideaal zijn te gebruiken. Overigens zijn de Trekking Merino Light er zowel voor dames als heren.

Voor meer informatie: https://www.x-socks.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot X-socks (sokken):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.