Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Odlo Ceramicool performance-kleding doet wat je huid niet kan

Odlo Ceramicool performance-kleding doet wat je huid niet kanHet Noors/Zwitserse sportmerk Odlo lanceerde onlangs zijn collectie voor het herfst- en winterseizoen '17-'18. Onderdeel daarvan is een sportswear-assortiment die beschikt over de vorig jaar geïntroduceerde Ceramicool-technologie.

Ceramicool
Ceramicool is Odlo's actieve koeltechnologie, waarvan is bewezen dat deze de huidtemperatuur met 1°C kan verlagen. In het ultralichte, zeer luchtdoorlatende Ceramicool garen worden hiervoor keramische deeltjes opgenomen die zeer goede warmtegeleiders zijn. De vlakke, dwarse structuur van het garen zorgt voor kleine luchtkanaaltjes, die lichaamswarmte snel en efficiënt afvoeren. Hierdoor kan het lichaam ook bij hogere tempraturen topprestaties leveren.

Ceramicool is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. De Ceramicool Seamless-modellen zijn volledig uit Ceramicool-garen gemaakt en bekoren door de naadloos met elkaar verbonden functionele zones en een bijzonder hoge UV-bescherming, UPF 30+. De Ceramicool Pro-modellen combineren Ceramicool-garen en intelligente mesh-inzetstukken en hebben een UPF 25+. Bij de Ceramicool Styles wordt de Ceramicool-technologie alleen gebruikt voor gevoelige lichaamsdelen zoals oksels, hals en rug. Die modellen hebben een UPF 20+.

Odlo's Ceramicool-lijn zijn ontworpen voor sporters en is verkrijgbaar als shirt, T-shirt, singlet en als boxer respectievelijk panty. Ze zijn geschikt voor buitengebruik in de zomer en herfst, als onderkleding tijdens de koudere maanden en voor indoor.

Odlo's assortiment
Odlo is al meer dan zeventig jaar lang expert in functionele sportswear en beschikt over het juiste product voor elke activiteit, ongeacht het niveau. Het merk biedt een 'Performance' assortiment voor hoge indoor en outdoor inspanningen, dat voldoet aan de hoogste normen op het vlak van vochtregulatie en bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn er het 'Active' assortiment, dat ideaal is voor trainingssessies met lage of gemiddelde intensiteit en de ‘Natural' collectie, die zich richt op natuurliefhebbers.

Al Odlo's collecties bestaan uit premium producten, die voorzien zijn van de nieuwste technologieën en duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn geproduceerd volgens de strengste eisen.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.odlo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Odlo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.