Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Multifunctionele All-in-One bandage van Laedi Ortho

Multifunctionele All-in-One bandage van Laedi OrthoHet Zwitserse Laedi Ortho AG heeft haar ruime assortiment aan sportbandages uitgebreid met een multifunctionele All-in-One bandage die niet alleen fixeert en stabiliseert, maar tevens dienst doet als drukverband en elastische bandage. Daardoor is deze zeer vernuftige bandage een must voor sporters die op alles voorbereid willen zijn als het gaat om Eerste Hulp bij (buiten)sportongelukken.

Multifunctionele Eerste Hulp bij (buiten)sportongelukken
De All-in-One bandage van Laedi Ortho is bedoeld als multifunctionele Eerste Hulp bij (buiten)sportongelukken. Dankzij het vernuftige ontwerp bestaande uit 3 delen - elastische bandage, verankering en klittenbandsluiting - kan dit verband namelijk op verbazingwekkend veel verschillende manieren – en met slechts één hand - worden ingezet. Denk daarbij aan stabilisatie van de nekwervels, fixatie van een gebroken of gekneusde pols of enkel en het aanleggen van een drukverband over een grote open wond. Het soepele materiaal kan op alle mogelijke manieren om de kwetsuur worden gewikkeld en vervolgens middels klittenband worden gefixeerd.

Te gebruiken bij de meest voorkomende (buiten)sportongelukken
Bij het sporten kan er altijd wat misgaan. Denk daarbij een het verstuiken van een enkel, het kneuzen van een rib of het verdraaien van een knie. Maar ook ernstigere kwetsuren zoals het beschadigen van ruggenwervels, een hoofdwond na een val of een open beenwond tijdens het klimmen behoren tot veel voorkomende ongelukken. De All-in-One bandage biedt in al deze gevallen een oplossing.

Fixatie en stabilisatie
Bij veel (buiten)sportongelukken zijn er twee zaken heel belangrijk om verdere beschadiging of kwetsuur te voorkomen: fixatie en stabilisatie. Met de All-in-One bandage kunnen nagenoeg alle ledematen met één hand goed gefixeerd en gestabiliseerd worden, zodat de weg naar het ziekenhuis of het wachten op professionele hulp een stuk aangenamer is. Denk daarbij aan het fixeren en stabiliseren van een gebroken pols, arm, been of enkel, maar ook aan gekneusde ribben of de bekende arm uit de kom. Ook het hoofd en de nek kunnen met de All-in-One bandage worden verbonden.

Drukverband voor open wonden
In combinatie met een steriel gaasverband kan de All-in-One bandage tevens worden ingezet als drukverband. Een open wond aan een been na een ongeval met klimmen of fietsen kan zo veilig worden afgeschermd, waarbij verder bloedverlies wordt voorkomen. Dankzij de elastische eigenschappen en de verstelbare klittenbandsluiting blijft het verband onder alle omstandigheden perfect op diens plek zitten.

Ook te gebruiken als trainingshulp
Maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen en daarom is het belangrijk om goed opgewarmd te beginnen aan het sporten. En ook hier kan de All-in-One bandage een uitkomst bieden. Dankzij de elastische eigenschappen van het materiaal kan de bandage prima worden gebruikt voor de meeste rek- en strekoefeningen die zo belangrijk zijn om letsel te voorkomen. Zowel de benen als de armen kunnen zo opgewarmd of getraind worden.

Bekijk de video op YouTube
Op YouTube heeft Laedi Ortho een Engelstalige video geplaatst op het gemak van de All-in-One bandage kort en bondig uit te leggen: https://youtu.be/Bpq0MFg18eY.

Verkrijgbaarheid
De All-in-One bandage van Laedi Ortho wordt in de BeNeLux verspreid door Sentir Bon Agenturen uit Kerkrade en heeft een adviesverkoopprijs van EURO 45.95.

Voor meer informatie: https://www.laediortho.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.