Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Dynamisch ventilatiesysteem VENTRIX van The North Face is geinspireerd op wens van atleten

Dynamisch ventilatiesysteem VENTRIX van The North Face is geinspireerd op wens van atletenDit herfst-winterseizoen introduceert The North Face® zijn volgende baanbrekende innovatie in outdoorkleding: VENTRIX™. Deze midlayer-technologie voert overbodige warmte af tijdens outdooractiviteiten via een dynamisch systeem van zeer kleine ventilatiegaten die open- en dichtgaan op basis van beweging en inspanning. Hierdoor reguleren ze de lichaamstemperatuur optimaal.

De isolatievorm won dit jaar al een gouden award op de ISPO Awards, en houdt de drager warm zonder risico op oververhitting; dit door de met een laser geperforeerde microgaatjes op plekken met hoge transpiratiekans. Als het lichaam stilstaat, blijven deze gaatjes dicht en houden ze warmte vast. Als de drager echter begint te bewegen, openen de gaatjes en zorgen ze zo voor ademend vermogen waarmee lichaamswarmte wordt gereguleerd.

De drager van deze technologie hoeft nu niets meer uit te trekken als hij het te warm krijgt tijdens een inspanning, of laagjes aantrekken als het koud is. VENTRIX™ biedt verder een lichtgewicht, regenbestendige en geweven buitenlaag. De technologie wordt gebruikt in de hiking- en Summit Series-collecties van The North Face®.

VENTRIX™ volgt het mantra van The North Face®: Athlete Tested, Expedition Proven. Met andere woorden: de wensen van de atleet stonden centraal bij dit idee. De technologie is dan ook uitgebreid getest in enkele van de meest extreme bergomgevingen ter wereld.

"Ik droeg het Ventrix™ Jacket uit de Summit Series tijdens een expeditie op de zuidwand van Shishapangma, een acht kilometer hoge top in Tibet”, zegt David Göttler, The North Face®-atleet en big-mountain alpinist. “Ik gebruikte de jas als mijn toplaag, waardoor ik op lagere hoogtes beschermd bleef tegen frisse winden tijdens het klimmen en de trekking. Op het stuk richting de top gebruikte ik hem naast een top layer-shell. Met deze belangrijkste lagen beklom ik een top van acht kilometer zonder het te heet of te koud te hebben – de droom van elke alpinist. De jas hield de kou van de wind perfect af, maar bood toch genoeg vrijheid om efficiënt en eenvoudig te bewegen. Ik kon me dus volledig concentreren op de taak die ik moest uitvoeren."

Voor meer informatie: https://www.thenorthface.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot The North Face:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.