Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Julbo Starwind: kleine goggles met maximale ventilatie en zichtveld

Julbo Starwind: kleine goggles met maximale ventilatie en zichtveldMensen die van nature een smal gezicht hebben komen er in de goggles-wereld vaak bekaaid vanaf. Niet als je kijkt naar de Julbo Starwind. Deze goggles zijn specifiek ontworpen voor dames en heren met een klein of medium gezicht, maar toch voorzien van alle features die je van een top goggle mag verwachten.

Superflow System voor maximale ventilatie
Julbo revolutioneerde de goggle-markt met de introductie van hun vernuftige Superflow System. Een groot ongemak bij skiërs, snowboarder en sneeuwwandelaars is immers de vorming van condens aan de binnenzijde van de goggles. Dankzij het Superflow System wordt dat echter voorkomen, omdat je bij dit systeem maximale ventilatie langs de lenzen van je goggles hebt. Als het nodig is kun je de volledige lenzen namelijk een klein stukje naar voren klikken (uiteraard ook met handschoenen aan), zodat er een vrij luchtstroom ontstaat die condensvorming tegengaat. En als je dan weer maximale bescherming nodig hebt klik je ze net zo eenvoudig weer terug.

Dezelfde Starwind, verschillende lenzen
De Julbo Starwind goggles zijn verkrijgbaar met verschillende soorten lezen: Cameleon (Klasse 2-4), Snowtiger (klasse 2-3), Zebra Light Red (klasse 1-3), Zebra Light (klasse 1-3) en Zebra (2-4). Zo kun je zelf kiezen welke lens het meest geschikt is voor de omstandigheden dat je de goggles vaak gaat gebruiken. Het voordeel daarbij is natuurlijk het feit dat dankzij de Reactive Photochromic technologie van Julbo de lenzen zich aanpassen aan de omstandigheden. Op die manier kun je onder veranderende weersomstandigheden nog steeds perfect het contrast in het landschap zien, terwijl ten alle tijden je ogen 100% zijn beschermd tegen schadelijk UV-stralen.

Minimaal frame, maximaal zichtveld
Ondanks dat de Starwind goggles zijn uitgerust met alle belangrijke features, heeft Julbo op één punt gekozen voor minimalisme: bij het ontwerp van het frame. En met een goede reden, want een breed frame of dikke randen doen eigenlijk niets anders dan je zichtveld hinderen. Door een minimalistisch frame te ontwerpen is dat zichtveld bij deze goggles juist maximaal. Het frame is daarnaast anatomisch gevormd, waardoor het lekker flexibel is.

Andere features van de Julbo Starwind goggles
Naast het Superflow System, de Reactive Photochromic lenzen en het minimalistische frame kent de Julbo Starwind nog enkele eigenschappen die het een zeer comfortabele goggle maken voor skiërs, snowboarders en sneeuwschoenwandelaars. Zo heeft Julbo zogenaamd Dual Soft foam aangebracht voor extra draagcomfort en kun je de goggles goed plaatsen dankzij de volledig siliconen strap. Uiteraard past de Julbo Starwind prima over een skihelm heen.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.julbo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: