Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Victorinox Swiss Memory is uitgebreid

Victorinox Swiss Memory is uitgebreidSamen met het Zwitserse Swissbit AG, specialist in data-storage, heeft Victorinox, producent van de Swiss Army Knifes, de SwissMemory ontwikkeld. Sinds kort is deze handige data-knife ook verkrijgbaar met een geheugencapaciteit van 256 of 512MB.

Het is de eerste keer dat een origineel Swiss Army Knife is uitgerust met een USB stick. Deze kleine all-rounder integreert talrijke bruikbare tools en is verkrijgbaar in twee versies:
1. De rood-transparante met rood LED-lampje, lemmet, nagelvijl met schroevendraaier, schaar en balpen die 33,3 gram weegt.
2. De eveneens transparant rode SWISSMEMORY vliegtuig-versie, die enkel de rode LED en de balpen bevat, speciaal voor reizigers die graag in het vliegtuig werken.

Eerder al was de SwissMemory verkrijgbaar met een geheugencapaciteit van 64Mb en 128Mb. Daar zijn nu 256MB of 512 MB bijgekomen. Voor zakelijke reizigers maar ook backpackers (vakantiefoto's opslaan!) die veel onderweg zijn is de SwissMemory een uitkomst en maakt het de opslag van allerlei data, inclusief foto’s, MP3 geluids- of videofilmpjes etc., mogelijk en kan hij gebruikt worden met alle USB aansluitingen. De LED-lampjes lichten op wanneer op het geheugen wordt bij- of afgeschreven. Het geheugen op de stick is dan onafhankelijk van de harde schijf, en de data blijven er permanent instaan. Data toevoegen of verwijderen is steeds mogelijk. De vergulde contacten verzekeren een perfecte data-uitwisseling.

SwissMemory USB kan worden gebruikt met Windows, Mac OS en Linux, en wordt gezien als externe geheugenschijf. Voor gebruik met Windows 98/SE en Mac OS 8.6 is er speciale installatie-software. Om te voorkomen dat men zonder toestemming toegang krijgt tot gegevens, kunnen de opgeslagen gegevens beveiligd zijn met de SecureLOCK Software. Het is ook mogelijk om op te starten vanuit de USB stick, als de computer en BIOS dit mogelijk maken.

Om gegevensuitwisseling makkelijker te maken, kun je het USB-gedeelte losmaken van het zakmes (mogelijk via een gepatenteerde technologie) . Ook handig als je de stick wilt upgraden naar een grotere geheugencapaciteit of als veiligheidsmaatregel als je per vliegtuig reist.

De SwissMemory is verkrijgbaar bij gespecialiseerde Victorinox-dealers.

Voor meer informatie: https://www.victorinox.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Victorinox:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.