Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Smith's Pocket Pal X2, de andere multitool

Smith's Pocket Pal X2, de andere multitoolBij multitool denken we vaak aan een hoeveelheid messsen, tangetjes en andere snij- en schroefwaren in een enkele tool. De Pocket Pal X2 van Smith's is een ander soort multiool. Deze heeft namelijk geen mes, maar wel twee verschillende slijpmogelijkheden, een kompas, een LED, een firestarter en een signaalfluit in zich.

Messen slijpen onderweg
Elke buitensporter weet dat het belangrijk is om je messen zo scherp mogelijk te houden. Maar om nu voor elk soort mes een slijper mee te nemen op je meerdaagse tochten is niet echt een ideale oplossing. De Pocket Pal X2 van Smith's biedt echter een oplossing, want deze compacte tool is geschikt voor het slijpen van zowel serrated als gewone lemmets. Door eenvoudigweg je mes door de tool te halen houdt je je mes vlijmscherp.

Andere survival-items
Wat de Pocket Pal X2 echter compleet maakt is het feit dat hij ook is uitgerust met de nodige survival-items. De meest eenvoudige daarvan is wellicht de signaalfluit, welke in geval van nood gebruikt kan worden om de aandacht van hulpdiensten te trekken. Hetzelfde geldt voor de kleine, maar felle LED, die tevens gebruikt kan worden om je spullen in het donker terug te vinden. Om je weg terug te vinden is de tool voorzien van een klein noodkompas om je helpen bij het bepalen van de juiste richting.

Ingebouwde vuurstarter
Moet je echter besluiten om pas op de plaats te maken en een vuurtje te moeten maken om jezelf warm te houden, dan kan de ingebouwde vuurstarter gebruikt worden. Leuk details daarbij is dat het metaal van de slijper tevens gebruikt kan worden om de vonken van de vuurstarter te veroorzaken. Zo heb je dus altijd iets bij je om een vuur te maken indien nodig.

Smith's
Smith's is een in Nederland nog niet zo bekend merk, maar de geel-rode producten zullen snel hun weg vinden naar de buitensportwinkels. Het merk is onlangs naar Nederland gehaald en het assortiment zal dan ook snel verkrijgbaar zijn bij buitensport-, vis- en jachtwinkels.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.smithsproducts.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: