Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Eco Proof Jacket van Haglofs, ontworpen voor een extra lange levensduur

Eco Proof Jacket van Haglofs, ontworpen voor een extra lange levensduur Hoe verleng je de levensduur van een nagenoeg onverslijtbaar outdoor jacket? Haglöfs kwam met een ijzersterk idee: maak onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn supermakkelijk te vervangen. Geïnspireerd door deze gedachte ontwikkelde het Zweedse merk het nieuwe Eco Proof Jacket. Met een slimme rits die je heel eenvoudig zelf kunt vervangen, zonder dat je nieuwe taping hoeft aan te brengen.

Ook andere onderdelen zoals buttons en koorden werden aangepakt zodat je deze gemakkelijk kunt herstellen. Het Haglöfs Eco Proof Jacket is bij uitstek geschikt voor ons klimaat: zon, wind, regen, vorst of sneeuw, deze jas beschermt je overal en altijd. De Proof Eco 3-laags stof is hoofdzakelijk gemaakt van gerecycled polyester, dat ook weer hergebruikt kan worden als het echt op is. De 2-weg stretch stof van het jack geeft veel bewegingsvrijheid.

Er is gebruik gemaakt van het eigen Proof Eco membraan, een hoogwaardig membraanweefsel dat 100% fluorcarbonvrij is. Het is water- en winddicht, soepel, licht van gewicht en blijft extreem goed ademen. De binnenzijde van het jack heeft een diamantvormig weefsel dat de vochtafwikkeling en temperatuur binnen de jas optimaal regelt. De twee steekzakken met mesh bevorderen tevens de luchtcirculatie.

Haglöfs verlengt met haar basisfilosofie niet alleen de levensduur van kleding, maar streeft er ook naar om de impact op de natuur te minimaliseren. Het Eco Proof Jacket van Haglöfs heeft de ISPO Award 2018 gewonnen in de categorie Urban Outer Layer 3L.

Informatie
Haglöfs Eco Proof Jacket is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en webshops. In een heren- en damesuitvoering. Consumentenadviesprijs EURO 330,00.

In de onderstaande video van Haglöfs designer Jenny Kjellbom waarin ze vertelt over de slimme rits en het idee erachter.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.haglofs.se/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Haglöfs:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.