Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

SOG Flint Clampack kan levens redden in geval van nood

SOG Flint Clampack kan levens redden in geval van noodZelf vuur maken, zonder lucifers of aansteker, is voor velen de essentie van overleven in de natuur. Met de SOG Flint Clampack heb je altijd iets bij je om vuur te maken. Maar tegelijkertijd ook om een ruit te breken of middels een noodfluit de aandacht te trekken in geval van nood.

Ingebouwde vuurflint
De SOG Flint Clampack is in principe een buis die niet veel groter is dan een gewone pen, met daarin de nodige extra’s aan functies om je leven in de vrije natuur makkelijker te maken. Hart van de buis is een klein magnesiumstaafje om vonken vanaf te schrapen met de schraper die in het uiteinde zit verwerkt.

Noodfluit en sleutelring
Datzelfde uiteinde is overigens ook weer een noodfluit, zodat je in geval van nood gemakkelijk de aandacht kunt trekken. Fluiten kost immers veel minder moeite dan schreeuwen en valt bovendien als geluid duidelijker op in de bergen. Aan ditzelfde uiteinde zit daarnaast ook een sleutelring bevestigd. Hier kun je sleutels aanhangen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen om je Flint Clampack aan de schouderband van je rugzak te hangen met een T-Reign Gear Tether. Op die manier heb je altijd iets bij je om vuur te maken in geval van nood.

Glasbreker
Het andere uiteinde van de SOG Flint Clampack is een hardmetalen punt welke je kunt gebruiken om glas te breken. Een stevige stoot tegen een ruit met deze punt zorgt ervoor dat het glas versplintert.

Kleine opbergruimte voor tondel
Binnen in deze afschroefbare punt zit overigens een kleine opbergruimte welke is gevuld met een klein beetje staalwol. Ideaal als vuurstarter, en bovendien gemakkelijk na te vullen met nieuw tondel na het eerste gebruik. Bijvoorbeeld opnieuw met staalwol of iets anders dat goed en lang brandt.

Fysieke eigenschappen
De SOG Flint Clampack weegt nog geen 20 gram en heeft een totale lengte van 11 centimeter. Hij is gemaakt van aluminium en volledig zwart van kleur.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.sogknives.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot SOG:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.