Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE wint GreenTec Award 2018

VAUDE wint GreenTec Award 2018Voor haar innovatief duurzame outdooruitrusting heeft VAUDE de GreenTec Award 2018, wereldwijd één van de meest vooraanstaande milieuprijzen, in de categorie "Sports by Jack Wolfskin" ontvangen. De onderscheiding werd op 13 mei tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het ICM in München uitgereikt. Aan dit gala, dat tegelijkertijd openingsact voor de toonaangevende beurs voor milieutechnologieën IFAT in München was, namen méér dan 1000 gasten uit het bedrijfsleven, wetenschap en politiek deel.

VAUDE ontvangt de GreenTec Award voor de nieuwe – door en door duurzame – Green Shape Core Collection, die is gemaakt van innovatieve materialen uit de natuur en oplossingen biedt voor globale problemen zoals microplastic. Namens VAUDE namen Lara Delle en Greta Stehling, die een belangrijke bijdrage leverden aan de ontwikkeling van de Green Shape Core Collection, de gerenommeerde prijs in ontvangst. De duurzame VAUDE collectie werd middels een meereizende dansshow op de bühne aan het publiek gepresenteerd.

Voor de elfde keer werden de GreenTec Awards op zondagavond uitgereikt. In in totaal 12 categorieën werden de beste projecten van de wereld bekroond, die zich voor milieu– en resourcebescherming inzetten en een duurzame levensstijl in het dagelijks leven mogelijk maken. In de categorie “Sports by Jack Wolfskin” werden producten bekroond die een bijzondere bijdrage leveren aan het beschermen van het milieu en daarbij een hoge mate van innovatie hebben.

In de eerste plaats moesten de deelnemers ofwel door de jury ofwel door een openbare internationale online stemming tot de top 3 gekozen worden. De finale beslissing werd door een 75-hoofdige interdisciplinaire expertjury genomen, die is samengesteld uit onafhankelijke vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, wetenschap, organisaties en media.

Antje von Dewitz, CEO VAUDE, is bijzonder blij met de onderscheiding: “Dit is een prachtige erkenning van onze duurzame engagement dat door ons hele team met veel passie wordt gedragen. Met onze Green Shape Core Collection bieden we producten die onze globale problemen zoals verkwisting van grondstoffen, milieuvervuiling of microplastic in de oceanen tegengaan en bovendien oplossingen aandragen voor deze dringende uitdagingen. Het toont nadrukkelijk dat we dankzij duurzame concepten innovatieve en toekomstgerichte oplossingen vinden.”

VAUDE ontvangt de GreenTec Award al voor de tweede keer: In 2016 werd de onderneming voor de duurzame verbouwing van het bedrijfspand in Tettnang bekroond.

Green Shape Core Collection – innovatief en toekomstgericht
Met de Green Shape Core Collection biedt VAUDE een door en door duurzame outdooruitrusting. VAUDE heeft voor deze collectie innovatieve materialen ontwikkeld, die functioneel en milieuvriendelijk zijn en bovendien oplossingen bieden voor globale problemen zoals microplastic. De collectie bestaat uit 19 producten – kleding, schoenen, rugzakken – die voor een breed spectrum aan outdoor activiteiten ontwikkeld zijn. Zij schitteren door hun natuurlijke look, voelen heerlijk natuurlijk aan en combineren performance met feelgoodfactor en een lange levensduur.
Ongeveer 90% van de diverse materialen die voor de vervaardiging gebruikt worden, is biogebaseerd, gerecycled of betreft zuiver natuurlijke materialen. Daarbij worden ook onconventionele, duurzame grondstoffen zoals koemelk, hout of ricinusolie gebruikt. Tot de highlights behoort een nieuw ontwikkeld fleece-materiaal, waarbij het TENCEL® aan de binnenzijde wordt toegepast. Het bijzondere daaraan: microdeeltjes die tijdens het wassen in de waterkringloop terechtkomen, kunnen in het zeewater volledig worden afgebroken. De TENCEL® vezel wordt tot 100% van de duurzame grondstof hout gefabriceerd en beschikt over uitstekende functionele eigenschappen.

Over de GreenTec Award
De GreenTec Award wordt dit jaar voor de elfde maal uitgereikt. In samenwerking met méér dan 120 partners biedt zij grote en kleine ondernemingen, NGO’s en organisaties, sporters en acteurs de internationale bühne voor de presentatie van de beste projecten voor milieubescherming. De prijsuitreiking vindt jaarlijks plaats in de vorm van een glamorous en klimaatneutraal gala met méér dan 1000 genodigden en ongeveer 100 persvertegenwoordigers. Highlight en tegelijkertijd handelsmerk van de GreenTec Awards is de groene loper waarover elk jaar talrijke prominenten uit het bedrijfsleven, wetenschap, media, politiek en showbusiness schrijden.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.