Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Mora brengt bushcraftmes Garberg ook in Black Carbon versie uit

Mora brengt bushcraftmes Garberg ook in Black Carbon versie uitDe Mora Garberg is bijzonder geliefd onder buscrafters vanwege de eenvoudige, robuuste en nagenoeg onbreekbare eigenschappen waar het mes over beschikt. Met een lemmet dat geheel doorloopt in het heft is hij geschikt voor het echte zware werk. Mora komt nu met de zwarte Garberg Black Carbon.

Bijzonder dik lemmet
Wat de Garberg zo bijzonder maakt is het feit dat het een zogenaamde full tang heeft. De tang van een mes is dat deel van het lemmet dat doorloopt in het heft of handvat. Hoe langer de tang, des te steviger is het mes. Bij full tang loopt het lemmet geheel door tot het eind van het heft 7 handvat en heb je dus als het ware het lemmet zelf vast als je kracht zet met het mes. Daardoor kan een full tang mes veel meer kracht weerstaan, wat de Garberg dan ook een zeer populair mes maakt onder bushcrafters die nogal eens zwaar werk verrichten met hun mes.

Nu ook in het zwart
Mora brengt de Garberg nu ook uit met een zwarte coating op het lemmet. De Garberg Black Carbon is gemaakt van carbon-staal en is dankzij de zwarte coating en het zwarte handvat geheel zwart. Dat maakt het mes ook gewild onder leden van special forces die een no-nonsense mes willen dat niet direct opvalt. Het kunststof handvat van de Garberg is voorzien van een geruit motief en ligt prettig in de hand.

Scandigrind-lemmet
Het lemmet van de Garberg is maar liefst 3,2 millimeter dik. Het steekt 10,9 centimeter uit het handvat en heeft een zogenaamd Scandigrind-model. Dat wil zeggen dat het lemmet ideaal is om bijvoorbeeld hout te splijten, omdat het vrij snel dikker wordt: heeft het mes eenmaal grip in een stuk hout, dan splijt je het binnen mum van tijd volledig open. En gezien het feit dat je een full tang mes in je handen hebt kun je alle kracht zetten die je nodig hebt.

Twee uitvoeringen
Mora biedt de Garberg Black Carbon aan in twee verschillende uitvoeringen. Of beter gezegd met twee verschillende soorten schedes. De Leather Sheath uitvoering is zoals de naam al doet vermoeden voorzien van een schitterend afgewerkte zwarte lederen overslagschede. Bij de andere uitvoering, de C Multi Mount, gaat het om een multifunctionele schede van kunststof welke op verschillende manieren kan worden bevestigd: montage op tactische vesten, met twee velcro bandjes, met de ring met riemlus bevestiging of met de ring met lederen overslag met drukknoop.

Uiteraard is de Mora Garberg uitermate goed geschikt voor het maken van vuur middels een firesteel.

Adviesverkoopprijzen van de modellen:
Mora Garberg Black C Multi Mount: EURO 111,95
Mora Garberg Black Leather Sheath: EURO 123,95

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.moraofsweden.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mora of Sweden:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.