Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Space SUL 1-2P Seamless biedt veel ruimte voor weinig gewicht

VAUDE Space SUL 1-2P Seamless biedt veel ruimte voor weinig gewichtEen extreem lichte tent die toch veel ruimte biedt, robuust is en je beschermt tijdens de meest miserabele regenbuien: dat is de uitdaging die VAUDE aanging bij het ontwerpen van de VAUDE Space SUL 1-2P Seamless. En met succes, want deze lichtgewicht alleskunner van slechts 1400 gram is inmiddels zeer gewild onder ultra light trekkers en gewichtsbewuste bergbeklimmers, maar ook onder bikepackers en motorrijders.

Innovatieve "VAUDE only" naadtechnologie
VAUDE past voor deze lichtgewicht tent een zeer specifieke naadtechnologie toe. Daar waar je normaal gesproken naden verwacht zie je bij deze tent hoe de verschillende materiaalvlakken aan elkaar zijn gelijmd. Door vervolgens tevens het materiaal aan beide zijden te siliconiseren is een buitentent ontstaan die niet alleen bijzonder weerbestendig is, maar tevens twee keer zo scheurvast is dan conventionele gestikte naden.

Slimme verticale constructie biedt meer ruimte
De wanden van de VAUDE Space SUL 1-2P Seamless zijn behoorlijk verticaal gehouden. Dit heeft tot gevolg dat er binnen in de tent veel meer bruikbare ruimte is. Normaal gesproken zit je namelijk al snel tegen het tentdoek aan, maar bij deze tent is dat veel minder het geval. Op die manier kan er dus met minder materiaal en minder totaal oppervlak toch juist meer bruikbare ruimte binnen in de tent worden verkregen.

Superieur, maar ook milieuvriendelijk materiaal
Deze tent draagt het bekende VAUDE Green Shape Label. Dat is de garantie dat het product bestaat uit milieuvriendelijke materialen. Dat wil echter niet zeggen dat daarom het materiaal van inferieure kwaliteit zou zijn. In tegendeel: de stokken zijn bijvoorbeeld Koreaanse fabrikant DAC, die garantie staat voor zeer goede en lichtgewicht stokken. Het tentdoek zelf is bovendien volledig PVC-vrij en bevat dus geen schadelijke weekmakers.

Veel ventilatiemogelijkheden
Speciale openingen in de nok van de tent zorgen dat lucht vrij kan circuleren. Hierdoor ontstaat binnen de tent een aangenaam klimaat en heb je veel minder kans op condensvorming. Daarnaast bieden meshramen de mogelijkheid om het klimaat binnen in de tent nog verder te verbeteren als de omstandigheden daarom vragen.

Ook ideaal voor bikepacking en motorrijders
Dankzij het extreem lage gewicht is de VAUDE Space SUL 1-2P Seamless uiteraard perfect geschikt voor bergbeklimmers en trekkers. Maar het zeer kleine pakvolume (40x12 cm) zorgt er tevens voor dat ook bikepackers en motorrijders gelukkig worden van deze tent. Hij past namelijk zonder problemen in een fietstas of motorkoffer.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: