Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Multifunctionele Camillus Carnivore X Machette laat je snijden, graven, hakken en zagen.

Multifunctionele Camillus Carnivore X Machette laat je snijden, graven, hakken en zagen.De Carnivore X Machette van het Amerikaanse merk Camillus is bijzonder functioneel in het gebruik. Met dit groot uitgevallen mes kun je niet alleen snijden en zagen, maar hij is ook sterk genoeg om te hakken en eventueel te graven.

Een lang lemmet met een lengte van maar liefst 30 centimeter, voorzien een glad snijvlak aan de ene kant en gekartelde rand aan de andere kant. Daarnaast een stevige punt waarmee je kunt graven, maar ook bijvoorbeeld beitelen in hout. En tot slot voorzien van een vlijmscherpe gut hook, waardoor de machette ook geschikt is voor jagers. Het lemmet is gemaakt van Titanium Bonded RVS, waardoor het niet alleen zeer hard is, maar tevens bijzonder lang scherp blijft.

Het handvat van de Camillus Carnivore X Machette is gemaakt van stevig Zytel. Dit is een polyamide van de bekende firma DuPont en is bijzonder slijtvast.

Inclusief kleine multitool
Handige extra van de Camillus Carnivore X Machette is de kleine multitool die standaard meegeleverd wordt. Dit kleine lichtgewicht mes is voorzien van meerdere openingen die dienst kunnen doen als moersleutel. Maar daarnaast is het ook gewoon een handig klein mes dat gebruikt kan worden voor bushcraft en jacht.

Stevig etui
Om de machette veilig te kunnen vervoeren wordt hij geleverd inclusief een stevig nylon etui. Deze is uiteraard voorzien van een riemlus, zodat je de machette ook aan je riem mee kunt dragen. Bovenop het etui is een kleiner etui geplaatst voor de kleine meegeleverde multitool. Deze kan ook los worden gemaakt en zo apart mee worden gedragen.

Meer speficificaties:
Zoals gezegd bedraagt de lengte van het lemmet 30 centimeter, de handgreep is 16,5 centimeter wat de machette een totale lengte van 45,5 centimeter geeft. Hij weegt 600 gram. Adviesverkoopprijs: EURO 43,95.

Over Camillus
De Camillus Cutlery Company is één van de langst bestaande messenfabrikant in de Verenigde Staten. Al sinds 1876 levert Camillus betrouwbare, innovatieve en hoogwaardig gemaakte messen over de hele wereld. Camillus producten zijn gemaakt van Carbonitride Titanium™ en doorgehard zodat het lang scherp blijft. De messen zijn bestand tegen de meest onmogelijke taken.

In december 2011 is Camillus een samenwerking aangegaan met Les Stroud. Samen hebben zij de Survival Knife serie bestaande uit 4 modellen geïntroduceerd tijdens de Las Vegas 2012 Shot Show. Inmiddels bestaat de gehele Les Stroud collectie uit 10 messen, gereedschappen en First Aid kits die allen zijn ontworpen in het kader van overleving in de wildernis.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.camillusknives.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.