Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Superieure Benchmade Vallation-family voor dagelijks gebruik

Superieure Benchmade Vallation-family voor dagelijks gebruikVoor dagelijks gebruik heeft Benchmade de Vallation-family, bestaande uit verschillende modellen welke elk een verschillend lemmet hebben, Gemene deler is de bekende AXIS Assist opener met geïntegreerde beveiliging en het feit dat elk mes van superieure kwaliteit is.

Verschillende afwerkingen
De Benchmade Vallation heeft een drop-point lemmet met een Mohawk rugzijde, die hem de unieke look geeft. Het mes is verkrijgbaar in verschillende modellen, elk met een eigen afwerking. Zo kan gekozen worden voor een lemmet met gewoon plaan snijvlak of juist voor een ruiger serrated (gekarteld) snijvlak. Ook voor wat betreft de coating kan worden gekozen uit twee verschillende opties: de blanke satin-afwerking met natuurlijke metaallook of voor de donkere coating welke het mes een zwart uiterlijk geven.

AXIS Assist opener
Om de Vallation te openen en te sluiten moet je gebruik maken van de ingebouwde AXIS Assist opener. Deze bestaat in principe uit een makkelijk te bedienen vergrendeling die ervoor zorgt dat het mes bijvoorbeeld niet onverwachts dichtklapt tijdens het gebruik.

Superieur materiaal
Het mes is gemaakt van CPM S30V staal met een hardheid van 60, met een heft van 6061-T6 billet aluminium. Aan de onderzijde van het lemmet is er een carbide glasbreker geplaatst, welke je leven kan redden als je bijvoorbeeld een ruit snel en veilig moet breken. Om het mes praktisch aan de riem te kunnen dragen is hij voorzien van een omkeerbare tip up deep carry clip.

Afmetingen en gewicht
In totaal heeft de Benchmade Vallation een lengte van 22,25 centimeter, waarvan 94 centimeter voor het lemmet en 12,93 centimeter voor het handvat. Dit laatste is tevens de lengte van het mes als het ingeklapt is. Met een gewicht van 181 gram gaat hij prima mee in de broekzak of zoals gezegd aan de broeksriem.

Adviesverkoopprijs van de Benchmade Vallation PE bedraagt EURO 295,00.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.benchmade.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Benchmade:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.