Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Cold Steel SRK San Mai biedt survivalaars sterke finesse

Cold Steel SRK San Mai biedt survivalaars sterke finesseHet SRK San Mai mes van Cold Steel is een bijzonder sterk en stevig mes, dat dankzij het puntige clip point lemmet ook geschikt is voor het fijne werk. Het mes is voorzien van een kraton handgreep en wordt geleverd inclusief een praktisch en veilig Secure-Ex etui.

Survival Rescue Knife
Het SRK in de naam van het mes staat voor Survival Rescue Knife. En dat zegt ook direct waar het mes voor bedoeld is. Zowel voor survival als ook in de rescue-industrie kan dit mes prima dienstdoen. Het mes is voorzien van een quillon vingerbescherming, waardoor hij ook geschikt is voor zwaar werk. Hoewel het zeer lange (14,6 cm) lemmet ook perfect geschikt is voor het fijnere snijwerk. Het mes is dankzij het staal namelijk ook bijzonder scherp.

San Mai smeedwijze
Het San Mai in de naam is Japans en beschrijft de wijze waarop het staal van het lemmet is gesmeed. Bij San Mai wordt een zeer sterke staalsoort als het ware belegd met een zachtere staalsoort. Dit zachter metaal verhoogt de roestwerende eigenschappen van het lemmet, terwijl het mes toch prima vlijmscherp geslepen kan worden. Het lemmet heeft een lengte van 14,6 centimeter. De lengte van het totale mes bedraagt 27,5 centimeter, met een gewicht van 216 gram.

Praktisch ontwerp
Zoals gezegd is het Cold Steel SRK San Mai mes speciaal bedoeld voor survival en rescue. Het ontwerp is dan ook bijzonder praktisch. Afgezien van de extra quilon vingerbescherming is het handvat van het mes gemaakt van stevig kraton, een polymeer dat de juiste eigenschappen bezit om prettig aan te voelen en tegelijkertijd stevig en duurzaam te zijn. Het Kray-Ex® relief van het handvat vergroot de grip op het mes, wat tevens de veiligheid tijdens gebruik ten goede komt. Aan de achterzijde is het handvat voorzien van een opening om eventueel een polskoord door te halen.

Inclusief Secure-Ex etui
Het Cold Steel SRK San Mai mes wordt geleverd inclusief een Secure-Ex etui. Dit etui is een combinatie van stevig kunststof en nylon, waardoor hij enerzijds het mes goed beschermt tijdens het dragen aan bijvoorbeeld de broekriem, maar tegelijkertijd niet storend is in geval van klauteren of het bewegen in nauwe ruimtes. Een drukknoop zorgt ervoor dat het mes stevig in het etui blijft zitten.

Adviesverkoopprijs van het Cold Steel SRK San Mai mes bedraagt EURO 209,95.

Voor meer informatie: https://www.coldsteel.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.