Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Odlo toont outdoor najaarscollectie vol innovaties

Odlo toont outdoor najaarscollectie vol innovatiesHet Noors/Zwitserse sportswearmerk Odlo weet dat de echte outdoorliefhebber bij ieder weertype erop uit wil. Wanneer het frisser wordt, trek je gewoon een extra laag aan. De outdoor najaarscollectie 2018 van Odlo bestaat uit diverse 'layers' die vol zitten met innovaties, waardoor het weer nooit meer een excuus is.

Als 'engineer of active layers' en marktleider op het gebied van functioneel sportondergoed richt Odlo zich op het innoveren van zijn performance sportswear 'vanaf de huid'. Ook de outdoorcollectie bestaat dit najaar uit diverse kledinstukken die gecombineerd kunnen worden voor perfecte temperatuurregulatie, zonder in te leveren op comfort.

Natural (+) Kinship baselayer
De ideale onderlaag voor het najaar is de Natural (+) Kinship baselayer. Die bestaat voor 50% uit wol, gecombineerd met 37% polyamide, 11% polyester en 2% elastaan. De superfijne merinowol is zacht, temperatuurregulerend, houdt lekker warm en voorkomt onaangename geurtjes. Door de synthetische materialen wordt vocht snel afgevoerd, en de breitechnologie met natuurlijke stretch en het elastaangehalte zorgen voor genoeg bewegingsvrijheid. Deze baselayers zijn volledig naadloos: zeer comfortabel en uniek bij wol.

Voor het design van Natural (+) Kinship liet Odlo zich inspireren door zijn Noorse roots. De traditionele Noorse breipatronen zijn echte eyecatchers: bijna zonde om nog iets over aan te trekken. De lijn bestaat uit een broek en top voor dames en heren.

Carve Warm midlayer
De Carve Warm midlayers zijn perfect tijdens een frisse herfstdag of onder een jas op wintersport. De Ceramiwarm-technologie bestaat uit warmtereflecterende keramiekpartikels in de stof, die tot 3 °C meer warmte genereren dan normale isolatie, zonder zwaar of té warm te worden. De lichaamswarmte wordt teruggebracht naar de drager, terwijl de trui ademend en elastisch blijft. Eenmaal warm voet de stof overtollige lichaamswarmte en vocht af.
Carve Warm is verkrijgbaar voor dames en heren in een variant met hele en halve rits. Dichtgeritst zorgt de tussenlaag voor perfect warmtebehoud. Op warmere dagen open je de rits om warmte en vocht efficiënt te laten ontsnappen.

Flow Cocoon outdoor jacket
De Flow Cocoon outdoor jacket is verkrijgbaar als dames- en herenjack en is de perfecte toplaag op koude dagen. De waterdichte jas is lichtgewicht, zodat er gemakkelijk in bewogen kan worden. De Flow Cocoon is gemaakt van Logic Waterproof-materiaal dat beschermt tegen regen, wind en guur weer maar ook ademt, waardoor een ideaal lichaamsklimaat voor de drager wordt gecreëerd.
Het innovatieve Zeroweight Insulation van Odlo bestaat uit isolatiemateriaal waarvan de gaatjes qua grootte en afstand tot elkaar heel nauwkeurig zijn berekend. Hierdoor kan overtollige warmte en vocht sneller afgevoerd worden en tegelijk kapselt het materiaal lucht in, wat een isolerend effect heeft.

Ook het Flow Cocoon outdoor jacket is gemaakt volgens het Organic Bodymapping-principe dat we ook terugvinden in Odlo's sportondergoed en midlayers. Op diverse plaatsen op het lichaam wordt meer of minder isolatiemateriaal verwerkt, afhankelijk van de behofte van die plaatsen op het vlak van isolatie of ventilatie. Het welvende design benadrukt Organic Bodymapping ook visueel.

Verkrijgbaarheid
Alle producten zijn verkrijgbaar op www.odlo.com. De Natural (+) Kinship baselayer collectie is tevens te koop bij Bever en De Zwerfkei. De Carve Warm midlayer is te koop bij Spac Sport, Kompas, De Zwerfkei, Duijvestein, Aquasport, Del Sport en De Zwerver. Het Flow Cocoon Outdoor Jacket is te koop bij Kompas.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.odlo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Odlo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.