Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin Forerunner 301: GPS met hartslagmeter

Garmin Forerunner 301: GPS met hartslagmeterGarmin, marktleider op het gebied van consumenten-GPS, introduceert de Forerunner 301, een GPS voor om de pols met ingebouwde hartslagmeter.

De Forerunner 301 is een uitbreiding van de in 2004 geïntroduceerde Forerunner serie. Dit model gaat een stap verder bij het trainen dan de Forerunner 201 door de uitbreiding met een continue hartslag monitor. Waarom is hartslag zo belangrijk? Eenvoudig gezegd door dat de hartslag een maatstaf is voor de intensiteit van de training oefeningen en een nauwkeurige manier om de prestaties vast te leggen. De Forerunner 301 is het enige 2 componenten systeem dat een hartslag monitor combineert met GPS voor continue snelheid, afstand en tempo gegevens. Kalibratie is niet vereist en de 301 kan voor meerdere sporten worden gebruikt waaronder hardlopen, fietsen, langlaufen, skeeleren en Nordic walking. De Forerunner 301 is een krachtige trainingsassistent voor diegenen die hun conditie op peil willen houden of verbeteren, of juist topprestaties willen gaan leveren.

De mogelijkheid om de gegevens van de workout naderhand te kunnen analyseren is een belangrijk instrument bij het bereiken van deze sportieve doelen. Daarom wordt de Forerunner 301 geleverd inclusief Garmin’s Training Center™ software dat gebruikers in staat stelt de in de 301 opgeslagen gegevens te downloaden naar de PC voor een gedetailleerde analyse. Of andersom, een training voorbereiden op de PC en deze vervolgens te uploaden naar de 301.

Net als de Forerunner 201 doet de 301 ook dienst als eenvoudige GPS navigator. Gebruikers kunnen hun startpunt markeren als een z.g. waypoint, hun actuele positie bekijken op het plotterscherm en een elektronisch broodkruimelspoor volgen terug naar het startpunt.

Adviesverkoopprijs Euro 395.

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.