Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Rab Microlight Summit Jacket bespaart op gewicht, niet op functionaliteit

Rab Microlight Summit Jacket bespaart op gewicht, niet op functionaliteitOf je nu een warme midlayer nodig hebt tijdens het hiken op een koude winterdag of een lichtgewicht, maar goed isolerend buitenjack tijdens een stevige beklimming in de buurt van Chamonix, de Rab Microlight Summit is een ideaal technisch jack voor wanneer je wel op gewicht wilt besparen, maar functionaliteit een must is.

Rab Microlight Summit is gemaakt van het superieure Pertex® Quantum Infinity Weave™ material en bespaart onder andere op gewicht doordat er geen extra naden tussen de baffles nodig zijn. Bijkomend voordeel daarvan is een hogere weerbestendigheid. De isolerende werking wordt verzorgd door het 750 cuin hydrofobisch dons, dat op verantwoorde wijze wordt verkregen.

De pasvorm van het jack is volledig aangepast aan de eisen die in de alpine wereld worden gesteld. Denk daarbij aan een langer rugpand, borstzakken die ook toegankelijk zijn als de klimgordel wordt gedragen en een tweewegs-ritssluiting met isolerende achterflap en zogenaamde chin guard voor maximaal comfort en minimaal warmteverlies. De nylon manchetten zijn elastisch en kunnen gemakkelijk over handschoenen worden getrokken, terwijl de nauw aansluitende capuchon geen problemen heeft met een klimhelm. Slim detail zijn de verwerkte stretchnaden in de capuchon die hem automatisch compacter maken op het moment dat hij niet over het hoofd wordt gedragen.

Het dons wordt op verantwoorde wijze verkregen volgens de zeer strikte RDS-standaard. Responsibly Sourced Down (RDS) staat voor een ethische omgang met de dieren die het dons leveren en verbieden alle vormen van dierenmishandeling tijdens het vergaren van het dons. Het hier gebruikte dons wordt in samenwerking met Nikwax bovendien hydrofobisch gemaakt, waardoor het jack nog beter bestand is tegen het weer. De ritsen zijn van hoge YKK-kwaliteit en het jack wordt geleverd inclusief een lichtgewicht opbergzak.

Het Rab Microlight Summit Jacket heeft een slimfit pasvorm, aangepast aan bergsporters. Uiteraard is er ook een damesuitvoering van het jack dat volledig is afgestemd op het vrouwelijk lichaam.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://rab.equipment/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Rab:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.