Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Benchmade Nakamura Saibu, een zakmes met oog voor detail

Benchmade Nakamura Saibu, een zakmes met oog voor detailDe Benchmade Nakamura Saibu is een bijzonder fraait zakmes met oog voor detail. En dat detail zit hem niet alleen in de naam. Saibu is Japans voor 'details'. De recentste samenwerking met Seiichi Nakamura is de belichaming van dat woord: een bijzonder vormgegeven zakmes met een combinatie van Cocobolo hout, kunststof en metaal.

Combinatie van hout, kunststof en metaal
Het Benchmade Nakamura Saibu zakmes is voorzien van kleine vensters in het heft, welke zijn geaccentueerd met Cocobolo hout waardoor er een unieke stijl ontstaat die niet alleen mooi oogt, maar ook bijzonder stijlvol. De rest van het heft is gemaakt van zeer robuust G10 kunststof. Hetzelfde Cocobolo hout komt overigens terug in de duimstuds waarmee het lemmet is uitgerust.


Superieur 20CV lemmet
Benchmade heeft de Nakamura Saibu voorzien van een drop point lemmet, gemaakt van 20CV metaal met een hardheid van 61HRC. Het metaal van het lemmet is gesatineerd en draagt daartoe bij aan het stijlvolle ontwerp van het mes. Op het lemmet zijn zoals gezegd duim studs geplaatst, welke zijn voorzien van kleine accenten Cocobolo-hout.

Inclusief Axis-Lock en clip
Het mes is dankzij de duim studs gemakkelijk open te klappen. Ongewild inklappen wordt voorkomen door het ingebouwde Axis-Lock. Het mes kan dankzij de metalen clip gemakkelijk aan de broekriem worden gehangen, maar is met nog geen 77 gram ook licht genoeg om in de broekzak te dragen. Hoewel dit schitterende exemplaar wellicht beter op zijn plaats is in een vitrine van messenkenners.

Overige specificaties
Lengte lemmet (cm): 7.57
Lengte handgreep (cm): 9.7
Lengte totaal (cm): 17.25
Advies verkoopprijs: EURO 295,00

Voor meer informatie: https://www.benchmade.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Benchmade:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.