Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Re-wool collectie van gerecycled wol vormt perfect kerstcadeau

Re-wool collectie van gerecycled wol vormt perfect kerstcadeauHet is bijna zover. De dagen van sneeuw, haardvuren en gezelligheid. Fjällräven is een groot fan van wol, omdat het een van de meest functionele materialen is, die de natuur ons te bieden heeft. Wol houd je niet alleen warm, maar het kan juist ook koelen. Wol is namelijk niet alleen een isolator, maar regelt daarnaast ook de lichaamstemperatuur. Alle kledingstukken uit de nieuwe Re-wool collectie worden gemaakt van gerecycled wol en vormen daarmee het perfecte kerstcadeau!

Fjällräven werkt voor de Re-wool collectie met drie verschillende Italiaanse bedrijven in de textielindustrie, allen gerund door leden uit één en dezelfde familie. Mede daardoor is het productieproces gemakkelijker te volgen. De wol kan afkomstig zijn van oude truien of resten van kostuums. De wol wordt bij elkaar verzameld, gesorteerd op kleur en versnipperd.
Voor elke kleur is er een zogenaamd ‘recept’. De producenten weten - dankzij jarenlange ervaring - precies hoeveel rood, paars of groen er van een gerecycled stuk wol nodig is om een nieuwe kleur te maken. Dit proces zorgt niet alleen voor prachtige wollen kledingstukken met een verhaal, maar ook voor onze omgeving. Het recyclen van wol kost namelijk veel minder energie dan het verwerken van nieuwe wol. En anders zouden de oude stukken weggegooid worden.


De functie van wol
Wol heeft dus het vermogen om de lichaamstemperatuur te regelen, net zoals het de capaciteit heeft om water vast te houden. Wol kan een derde van het eigen gewicht opnemen aan water voordat het vochtig aanvoelt. De wolvezels kunnen, als er warmte vrijkomt, vocht afvoeren en je koel houden (dat maakt het geurvrij). Dus hoewel je de hele dag kunt wandelen en zweten, zal je je wollen kleding nauwelijks ruiken. Ook vangen de wolvezels je lichaamswarmte op. Op deze manier houd wol je warm tijdens de koude winter dagen. Door de structuur van de vezels houd wol je warm, zelfs als het vochtig is. Wol is qua structuur erg dun, waardoor het comfortabel te dragen is. Het is een van de meest functionele en fascinerende materialen van de natuur. Fjällräven gebruikt verschillende soorten wol in een brede selectie van producten, van basislagen tot truien, overhemden en jasjes.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.