Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Osprey Packs Inc. voltooit de aankoop van Osprey Europe

Osprey Packs Inc. voltooit de aankoop van Osprey EuropeToonaangevend rugzakkenmerk Osprey Packs Inc. heeft de aankoop van Osprey Europe Ltd afgerond. Rob Wylie startte Osprey Europe op in 2003. Onder hem groeide het bedrijf uit tot een van de belangrijkste spelers op de Europese outdoormarkt. Osprey is actief in meer dan 30 landen en is momenteel het grootste rugzakkenmerk in Europa. Rob Wylie heeft aangekondigd dat hij het bedrijf eind maart 2019 zal verlaten, na 16 jaar aan het roer te hebben gestaan. De leiding zal worden overdragen aan Jonathan Petty, momenteel directeur Marketing. Hij zal worden benoemd tot de nieuwe Managing Director voor Europa.

In een reactie op zijn beslissing zegt Rob Wylie: "Het was een voorrecht om met echt geweldige mensen samen te werken bij Osprey. Het samenstellen van het team en het laten groeien van het merk en het bedrijf zijn het meest lonende aspecten in mijn 16 jarige carrière bij Osprey geweest. Onderweg hebben we voornamelijk ups en soms wat downs gedeeld, maar we hebben altijd geprobeerd om samen van de reis te genieten. Voor mij loopt die reis nu ten einde, maar ik ben er zeker van dat met een dergelijke solide basis de groei en de kansen voor Osprey in heel Europa verder zullen blijven toenemen."

Layne Rigney, President van Osprey Packs Inc. deelt mee dat "Iedereen bij Osprey Rob graag wil bedanken voor de uitstekende 16 jaar die hij heeft besteed aan het vormen van het merk Osprey in Europa. Hij heeft het merk en de business van de grond af opgebouwd tot zijn huidige positie als het nummer 1 rugzakkenmerk in Europa. Dit is een opmerkelijke prestatie. We zullen nog lang kunnen genieten van zijn nalatenschap; hij heeft een uitzonderlijk team en een high-performance cultuur gevormd die vooral is gebaseerd op plezier maken. We wensen hem alle geluk in de toekomst."

Over de aankondiging van Jonathan Petty als nieuwe Managing Director voor Europe, zegt Layne Rigney het volgende: "Ik ben zeer verheugd om Jonathan aan te stellen als Managing Director. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de outdoorindustrie en heeft een uitstekend palmares opgebouwd als senior commercial bij Patagonië, Salomon en Montane. Als Marketing Director heeft hij de marketingafdeling binnen Osprey Europe de afgelopen twee jaar volledig getransformeerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat Jonathan, samen met ons getalenteerde managementteam, ons bedrijf verder zal blijven uitbouwen. Rob en Jonathan zullen de komende maanden samenwerken aan de transitie, waarbij Jonathan zijn nieuwe job op 1 april 2019 aanvangt."

Jonathan Petty reageert als volgt op zijn aanstelling: "Het is een fantastische kans om zo’n iconisch merk als Osprey te leiden. Ik ben zeer enthousiast over de toekomst van ons bedrijf. Ik neem het stokje over van een zeer gerespecteerde marktleider als Rob Wylie en bouw voort op de ongelooflijk sterke basis die het merk Osprey in heel Europa heeft. Onze dynamische teams zetten zich meer dan ooit in voor het versterken van de relaties met onze retailers, het verdiepen van de betrokkenheid bij de consument en het verder verbeteren van onze marktleidende positie."

Verkoopdirecteur Tom Entwistle neemt een nieuw gecreëerde rol van VP Sales en Product EMEA op zich. Na meer dan een decennium bij Osprey Europe zegt Entwistle: "Het is een enorm voorrecht om met het product en de mensen bij Osprey samen te werken. Ik kijk er dan ook naar uit om een nog grotere focus toe te passen op onze dichtstbijzijnde retailpartners en de ontwikkeling van het product om onze voortdurende groei-inspanningen te katalyseren."

Het verkoopteam is verder versterkt met een nieuwe Head of Sales, Luke Barton, die eerder senior salesfuncties vervulde bij The North Face en Wolverine. Daarnaast is Christoph Schwer benoemd tot Sales Manager voor Duitsland en treedt hij toe tot het team na 8 jaar bij Columbia.

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Osprey:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.