Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Tenson komt met hoogtechnologische, superlichte buitenlaag

Tenson komt met hoogtechnologische, superlichte buitenlaagTenson zet de stap naar de hoogste technische divisie met het kledingstuk Katmai, dat aankomende herfst zal worden geïntroduceerd.

Het materiaal, MPC Ultralight 3-layer, is geheel nieuw en strijdt om de titel van lichtste op de markt. Het jack weegt maar 328 gram, een record, en neemt zo weinig plaats in dat het hele jack in de capuchon verpakt kan worden.

"Katmai is het meest extreme kledingstuk dat Tenson ooit heeft gemaakt. Eigenlijk zelfs het meest extreme dat men tegenwoordig kan maken," aldus Tensons hoofd design Mia Olsson.

Tensons debuut op dit hoge technische niveau richt zich op iedereen die een allround-buitenlaag nodig heeft, waarmee je zowel de Kilimanjaro kunt beklimmen als kunt skiën in Chamonix.

Het nieuwe materiaal, MPC Ultralight 3-layer, is sterk, waterdicht en ademt uitzonderlijk goed. Naast het lage gewicht is het jack zeer flexibel. De broek en het jack nemen bijna geen plaats in je bagage in – met Katmai hoef je nooit te aarzelen of je deze buitenlaag mee op reis neemt. Voor dagtochten, als de weersvooruitzichten onzeker zijn, is het geweldig dat het hele jack in de capuchon past – perfect voor bijvoorbeeld een vistocht op volle zee, net buiten Key West.

Ondanks het lage gewicht en het flexibele formaat is Katmai technisch geheel volledig. Zowel jack als broek hebben een geavanceerd ergonomisch design met maximale functie.

Onder de technische oplossingen vindt u onder andere: Waterdichte zak voor mobiele telefoon, volledig gelaste naden.asymmetrisch verstelbare mouwuiteinden, die de bovenkant van uw handen beschermen, capuchon, perfect op maat te maken om snelle hoofdbewegingen te volgen, waterdichte ritssluiting, sleutelhouder in binnenzak, warmtegeperste versterkingen op slijtdelen, voorgevormde mouwen en pijpen, die ook volledig beschermen als u zich uitrekt, rits langs de hele broekspijp, sneeuwslot en ultralichte trekkoordjes met éénhandsgreep.

Tensons hoofd design Mia Olsson vat het belangrijkste samen: "Katmai is een buitenste laag voor iedereen die veel over de aarde beweegt, die de ene week in Nepal en de volgende week in Canada is. Je kunt het over de hele wereld bij je hebben, in alle klimaten. Het biedt uitstekende bescherming tegen regen en wind en functioneert onder alle omstandigheden. Het is gewoonweg de optimale buitenste laag. Katmai komt aankomende herfst op de markt en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkergroen en oranje."

Voor meer informatie: https://www.tenson.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Tenson:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.