Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Met de Swiza Tick Tool klaar voor het tekenseizoen

Met de Swiza Tick Tool klaar voor het tekenseizoenHalf april is het weer de Week van de Teek, reden om opnieuw stil te staan bij het belang van een goede tekentang. Een hulpmiddel dat je dankzij Swiza nooit meer hoeft te vergeten, want in de Tick Tool modellen van deze Zwitserse zakmessenfabrikant zit een zeer functionele tekenverwijderaar verwerkt.

Advies bij teken: zo snel mogelijk verwijderen
Teken zijn gemene insecten, ze nemen de tijd om op je lichaam rond te wandelen tot ze een plekje hebben gevonden waar ze rustig hun gang kunnen gaan. Dwars door de huis zuigen ze zich vol en daarbij bestaat de kans dat ze de gastheer of -vrouw besmetten gevaarlijke ziekten zoals de ziekte van Lyme of hersen(vlies)onsteking (TBE). Het advies is dan ook altijd om een teek zo snel mogelijk, maar altijd op de juiste manier, te verwijderen. Met de Tick Tool van Swiza kun j dat direct in het veld doen, want de tekenverwijderaar die in deze Zwitserse zakmessen zitten verwerkt zijn ontzettend eenvoudig te gebruiken.

Innovatieve Tick Tool
De innovatieve "Tick Tool" is gemaakt van flexibel, transparant plastic en heeft een V-vormige incisie waarmee de teken veilig kunnen worden gefixeerd en verwijderd door ze als het ware weg te duwen van de huid. Het geïntegreerde vergrootglas maakt het gemakkelijker om de kleine parasieten te vinden, maar zorgt er ook voor dat je je ervan kunt vergewissen dat er bijvoorbeeld geen kleine deeltjes van de teek zijn achtergebleven. Iets dat met dit type tekenverwijderaars overigens veel minder zal gebeuren dan bij traditionele tekentangen.

Twee modellen: TT03 en TT05
Swiza biedt op dit moment twee verschillende modellen met een ingebouwde tekenverwijderaar: de TT03 en de TT05.De eerste heeft 11 verschillende functies, met naast de tekenverwijderaar ook een mes met vergrendeling, priem met naai-oog, priem met pons, flessenopener, schroevendraaier, draadstripper, kurkentrekker, vergrootglas en pincet. Bij de TT05 komt daar nog een functie bij: de zeer scherpe houtzaag. Beide modellen zijn verkrijgbaar in zowel het bekend rood als zwart.

Ergonomisch en veilig
Wat beide modellen ook gemeen hebben is de ergonomische vormgeving en de zeer comfortabele grip. De messen kunnen daardoor zowel door rechts- als linkshandige gebruikers goed gebruikt worden. De speciale lock-functie, een vergrendeling die moet worden ingedrukt ter ontgrendeling, zorgt voor extra veiligheid bij het gebruik.

Adviesverkoopprijs
De adviesverkoopprijs van de Swiza Tick Tool TT03 bedraagt 34,95 euro. Voor de iets uitgebreidere TT05 bedraagt deze 54,95 euro.

Video over het gebruik van de Swiza Tick Tool (tekenverwijderaar)Week van de Teek 2019
Tussen 15 april en 21 april 2019 vindt de jaarlijkse Week van de Teek plaats. De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of je nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten. Meer informatie over deze week is te vinden op: https://www.weekvandeteek.nl/.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.swiza.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot SWIZA:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.