Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Spot X maakt 2-weg GPS-communicatie tijdens avontuurlijke tochten mogelijk

Nieuwe Spot X maakt 2-weg GPS-communicatie tijdens avontuurlijke tochten mogelijkDe SPOT X is de ideale oplossing voor avonturiers die op de meest afgelegen plekken willen communiceren met thuisblijvers en, in geval van nood, hulpdiensten. Het nieuwe, lichtgewicht GPS-apparaat gebruik je om tekstberichten te versturen en te ontvangen. Zo sta je altijd in contact, ook op locaties zonder mobiel bereik.

Met de SOS-functie op de Spot X heb je direct tweeweg-tekstcommunicatie* met zoek- en reddingsdiensten. De trackfunctie volgt je voortgang met intervallen van 2 ½, 5, 10, 30 of 60 minuten en deelt jouw locatie op Google Maps. Het ingebouwde kompas en waypoints helpen je bij de navigatie. Met de Spot-apparaten zijn tot nu toe al meer dan 6200 reddingen gerealiseerd.

Gebruikersvriendelijk
De Spot X is erg gebruikersvriendelijk. Je hebt een vast telefoonnummer waarmee contacten jou vanaf hun mobieltje berichten kunnen sturen. Social media accounts koppel je eenvoudig en snel om iedereen op de hoogte te houden waar je ook bent. Op de Spot X kunnen 14 standaardberichten worden opgeslagen, zodat je vrienden en familie met een eigen, persoonlijk bericht snel kunt updaten.

Het verlichte QWERTY toetsenbord is bruikbaar onder elke lichtconditie, het grote display heeft achtergrondverlichting en is perfect leesbaar. De robuuste Spot X is bestand tegen inslag, stof en water. De oplaadbare lithiumbatterij gaat tien dagen mee bij de trackfunctie met 10 minuten interval.

Sneltoets SOS
De Spot X biedt volledige tweeweg sms- en e-mailcommunicatie evenals GPS-tracking en een sneltoets voor SOS. Deze stuurt de GPS-locatie van de gebruiker onmiddellijk naar het GEOS International Emergency Response Coordination Center (IERCC) via het betrouwbare satellietnetwerk van Globalstar. De IERCC verstuurt vervolgens de gegevens naar lokale hulpdiensten om hulp te sturen naar de exacte locatie van de gebruiker.

Dekkingsgraad
Spot X werkt hard aan de dekkingsgraad van haar service. Op dit moment heeft ze op de meeste continenten een tweeweg-communicatiefunctie. In Azië en Australië is vooralsnog enkel eenwegverkeer mogelijk, van Spot X naar ontvanger. Druk je hier op de SOS-knop dan onderneemt GEOS direct actie. Ze kan niet communiceren met de gebruiker, maar neemt altijd contact op met de contactpersonen die je in je MyAccount hebt aangegeven.

Informatie
De Spot X wordt geleverd inclusief band met karabijnhaak, Micro USB data/voedingskabel, 220 volt adapter en Quick Start Guide. Consumentenadviesprijs Spot X EURO 365.

De SPOT X werkt met flexibele maandelijkse abonnementen vanaf slechts EURO 14,95 per maand voor seizoengebruikers of slechts EURO 11,95 per maand voor jaarlijkse abonnementen. Deze abonnementsbedragen zijn exclusief BTW.

Meer informatie over verkooppunten, dekking en abonnementen vind je op www.FindMeSpot.eu.

Specificaties Spot X:

  • Afmetingen: 16,61 x 7,37 x 2,39 cm
  • Gewicht: 198,4 gram (inclusief oplaadbare lithium accu)
  • Temperatuurbereik: -20°C tot +60°C
  • Hoogte: -100 meter tot +6500 meter
  • Waterdicht: IPx7, 1 meter diep tot 30 minuten


Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.findmespot.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Spot (satelliet messenger):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.